Londenbrug gaat terug open voor verkeer

De Londenbrug op het Eilandje in Antwerpen zal komende zaterdag, bijna twee maanden later dan voorzien, weer open gaan. Voetgangers, fietsers en autoverkeer kunnen zo opnieuw gebruikmaken van de brug. De tijdelijke voetgangersbrug aan het Willemdok wordt gedemonteerd.

inke

De Londenbrug zou volgens de originele plannen midden september terug in gebruik genomen worden. Dat schoof al op naar eind september. Wat later klonk het “in oktober”.

Tijdens de laatste testen van de nieuwe Londenbrug, waarbij er nagegaan werd of auto’s veilig over de brug konden rijden, stelde de aannemer een probleem vast bij de afsluitplaat tussen het bewegende deel van het brugdek en de oever. Bijgevolg was het niet veilig om de brug open te stellen voor verkeer.

“Beter bereikbaar Eilandje”

Die problemen zijn vanaf zaterdag van de baan. Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is opgelucht dat de Londenbrug opnieuw open is voor verkeer. “Zo wordt het Eilandje - bruisende woonwijk, horecakern en toeristische trekpleister - beter bereikbaar voor haar bewoners, bedrijven, handelaars en bezoekers.”

De nieuwe brug is een klapbrug van het Hollandse type. Nieuw is de aandrijving door een elektromotor en de brug is ook breder dan dat ze lang is. Aangezien de Londenbrug zaterdag opnieuw toegankelijk is voor verkeer, zal vanaf maandag de doorsteek op de Italiëlei ter hoogte van de Van Aerdtstraat en de Koeikensgracht definitief afgesloten worden voor verkeer. De Cassiersstraat wordt ingericht als een dubbelrichtingstraat, goed voor het verkeer dat naar de Waaslandtunnel moet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER