© Tom Palmaers

Een jaar cel voor man die ex-vrouw aanvalt met waterkoker

De rechter in Tongeren veroordeelde een Marokkaanse man tot een celstraf van een jaar omdat hij zijn ex-vrouw uit Maasmechelen probeerde te overgieten met kokend water. Vervolgens sloeg hij met de waterkoker op haar hoofd. Uiteindelijk kon de zestienjarige zoon van de vrouw tussenbeide gekomen.

shdf

De twee hadden er net een relatie van negen jaar opzitten, toen de man een avondje kwam babysitten op hun tweejarig dochtertje. Na een discussie liep het volledig uit de hand. De man nam een waterkoker en probeerde de vrouw te overgieten met kokend water. Ze liep hierbij lichte brandwonden op aan haar bovenarmen. Vervolgens sloeg hij haar met het apparaat op het hoofd. Toen hij een mes uit de keukenlade nam, kon de zestienjarige zoon van het slachtoffer erger voorkomen. Hij zette de man uiteindelijk buiten.

Voicemailberichten

Toch stopte het daar niet bij. De man bleef zijn ex-vrouw belagen door dreigende voicemailberichten in te spreken. “Deze gebeurtenissen zijn een zware slag geweest voor mijn cliënte”, aldus de raadsman van de vrouw tijdens de zitting in oktober. “Het gaat niet goed met haar.” Het slachtoffer krijgt een voorlopige schadevergoeding van 500 euro.

Volgens de procureur kampt de beklaagde met een groot agressieprobleem. “Hij liep al talloze veroordelingen op”, zo klonk het. Zelf kwam hij niet opdagen tijdens de zitting. De rechter veroordeelde hem donderdag uiteindelijk tot een celstraf van een jaar en een geldboete van 600 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer