De symbolische rouwplechtigheid aan de Handschoenmarkt in de schaduw van de Antwerpse kathedraal.
Volledig scherm
De symbolische rouwplechtigheid aan de Handschoenmarkt in de schaduw van de Antwerpse kathedraal. © Klaas De Scheirder

ACV protesteert tegen uitdoven vaste benoemingen met symbolische rouwstoet

Op het pleintje voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen heeft ACV Openbare Diensten een symbolische rouwstoet en -plechtigheid gehouden voor de vast benoemde ambtenaar. De christelijke vakbond hekelt dat de federale regering de vaste benoemingen wil laten uitdoven. 

31 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Top en leidinggevende functies zouden onbenoemd en prestatie geëvalueerd moeten zijn. Uitvoerende ambtenaren zouden benoemd moeten zijn om hen te beschermen tegen druk van hoger af. Anders dreigt de corruptie nog toe te nemen.
  • MARC VAN DEN BROEK

    6 jaar geleden
    Vastbenoemde staat voor levenslang niet hard hoeven te werken aan mooie werkvoorwaarden en pensioenrechten ttz. een systeem waar de vakbonden achter staan om hun vaste stemmetjes te ronselen.
  • Jef Klabas

    6 jaar geleden
    De vakbond die betoogt voor ongelijkheid tussen werknemers????????????Is dat geen racisme dat de ene veel meer waard is dan de andere op verlerlei vlak!
  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    Vorige week nog gehoord van een ambtenaar op pensioen: de contractuelen verzieken de stiel en de sfeer want zij voeren meer werk uit op kortere tijd dan de benoemden....????
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Bedfort loopt 25 jaar achter en hij verteld onwaarheden,de achter stand in loon is al een aantal jaren weggewerkt en het gemiddelde pensioen bij ambtenaren is meer als 1000 euro hoger maar al de voordelen van vroeger blijven wel bestaan,als men iets wil beweren of verdedigen moet men eerst wel even de zaak onderzoeken voordat men enige commentaar wil geven.