© Google Streetview

“Vader krijgt geen toegangsverbod na schermutseling aan schoolpoort”

Twee dagen na de schermutseling voor hun poort, zit lagere school Piramide in Leopoldsburg nog steeds verveeld met de zaak. Sarina Simenon, woordvoerster van het Gemeenschapsonderwijs, laat nu weten dat ze beide partijen - drie Turkse vrouw en een man die hen beledigd zou hebben - zal proberen samen te brengen voor een verzoening. “Maar iemand de toegang verbieden, dat kunnen wij niet”, reageert ze op geruchten over een toegangsverbod voor de man.

mm, fivr

“Nog tijdens de feiten dinsdag heeft de directrice de man die betrokken was bij de schermutseling gevraagd om de speelplaats te verlaten. Kwestie van de situatie niet nog meer te laten escaleren. In de nabije toekomst hopen we ook dat er een gesprek met de twee partijen komt om zo het lont uit het kruitvat te halen. Tot dan is aan de man gevraagd zich gedeinsd te houden. Maar iemand de toegang verbieden, dat kunnen wij niet.”

De vrouw benadrukt nog eens dat het voor de directie prioriteit is de leerkrachten en de leerlingen van de Piramide begeleiden. “We gaan met de leerlingen open gesprekken voeren, zo’n gedrag als dinsdag op de speelplaats kan niet worden getolereerd. En later zal er dan – hopelijk – dat gesprek met de ouders komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer