Koning krijgt vier nieuwe topmedewerkers

© BELGA

Koning Filip heeft vier nieuwe directe medewerkers benoemd. Het gaat om de secretaris-generaal van het Huis van Zijne Majesteit de Koning, een ordonnansofficier en twee nieuwe vleugeladjudanten. Volgens de persdienst van het Paleis gaat het “om normale verschuivingen.”

tg

Zo is Pol De Witte benoemd tot Secretaris-generaal van het Huis van Zijne Majesteit de Koning. Hij volgt diplomaat Philippe Kridelka op die benoemd werd tot ambassadeur van België te Bangkok, geaccrediteerd in Thailand, Myanmar, Laos en Cambodja. De Witte is zelf ook diplomaat en was op post in Kinshasa en Boedapest en bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie. Hij was ook ambassadeur van België in Ankara en in Kopenhagen. Hij wordt een van de topmedewerkers van koning Filip.

Ook nieuw in de entourage zijn kapitein-commandant van het Vliegwezen Jean-Pierre Brück die ordonnansofficier wordt.

Generaal-majoor vlieger Frederik Vansina en commandant van de luchtcomponent en geneesheer generaal-majoor Pierre Neirinckx worden de nieuwe vleugeladjudanten van koning Filip.

“Het gaat telkens om tijdelijke benoemingen omdat ze ook nog een andere functie hebben. Vandaar deze verschuivingen”, zegt woordvoerder Rafike Yilmaz van het Koninklijk Paleis.

De vleugeladjudanten zijn opperofficieren of hoofdofficieren die door de koning belast worden om belangrijke bezoekers te begeleiden of de koning te vertegenwoordigen bij gelegenheden waarop hijzelf niet kan aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld begrafenissen. De ordonnansofficieren zijn, volgens beurtrol van telkens een week, permanent ter beschikking van de vorst. Ze vergezellen hem bij zijn verplaatsingen en staan hem bij in de praktische uitvoering van zijn taken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen