Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Martinez en Henry proberen Belgen in videoboodschap opnieuw warm te krijgen voor Rode Duivels

Sinds de mislukking op het EK is het enthousiasme rond de Rode Duivels een beetje bekoeld. De oefeninterland tegen Spanje van vanavond is verre van uitverkocht. De Belgische Voetbalbond lanceerde vanmiddag een videoboodschap van de nieuwe bondscoach Roberto Martinez en zijn assistenten Graeme Jones en Thierry Henry. Daarin roepen ze de supporters op om de Rode Duivels te steunen.

maarten delvaux

"Ik denk dat we bevoorrecht zijn om met zo'n talentvolle groep te mogen werken. Het is een unieke kans om de supporters achter ons te scharen zodat we het beste van onszelf kunnen geven. We gaan hiervoor alles in het werk stellen en onze supporters moeten weten dat we alles zullen geven. We zullen met passie spelen, met een groot hart", aldus Martinez.

"Ik weet uit mijn ervaring als speler dat we onze resultaten enkel konden behalen dankzij de steun van de supporters. Dat is een absolute noodzaak", voegt Thierry Henry daar nog aan toe.

De Rode Duivels spelen vanavond voor het eerst sinds geruime tijd tegen een gereputeerde tegenstander niet voor een uitverkocht stadion. De voetbalbond wilde gisteren officiële cijfers geven, maar er zouden ongeveer 25.000 à 30.000 tickets aan de man zijn gebracht. Er blijven er dus nog 10.000 à 15.000 over. Die kunnen vandaag tot 17 uur nog besteld worden via de website van de voetbalbond. Er zijn geen tassen toegelaten om veiligheidsredenen.