Belga
Volledig scherm
© Belga

Vrachtwagens uit de spits: De Backer wil 's nachts lagere kilometerheffing

Staatssecretaris voor de strijd tegen sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) pleit ervoor de kilometerheffing voor vrachtwagens 's nachts fors te laten dalen. Daarmee wil De Backer chauffeurs een impuls geven vooral tijdens de daluren te rijden en tijdens de spitsuren de wegen te mijden. "Op die manier kunnen we de mobiliteit sturen met een belastingverlaging", zegt de staatssecretaris.

14 reacties

  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Dat is een verstandige uitspraak. Dat peuter Weyts hier maar een een lesje aan neemt.
  • diego vantomme

    6 jaar geleden
    Niet iedereen is geschikt en bereid om s'nachts te rijden,en je moet weten waar je aan begint.Zelf ben ik vrachtwagenchauffeur,ik rij iedere nacht en persoonlijk zou ik niet meer willen rijden overdag.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Eindelijk komt er nog eens een verstandige uitspraak uit de mond van een politieker...'
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Goede suggestie ! nu nog uitvoeren zonder de rest de verhogen .
  • Ronald De Smet

    6 jaar geleden
    Geen slecht idee. Bijna niemand rijd op de rechter rijstrook, waarom die niet voorbehouden voor vrachtwagens met verbod van oversteken. Als hij daardoor op een traject van 100 Km, 10 Km verliest, is dit in tijd omgezet amper 7 minuten tijdsverlies en het gevaar van overstekende vrachtwagens is weggevaagd. Wel moet men dan nog een oplossing vinden bij de afritten die ritsen op die plaatsen moet mogelijk maken. Het verkeer op de linker- en middenstrook zal dan ook vlotter verlopen.