Olmense Zoo heropent op zaterdag 18 november

De Olmense Zoo krijgt een nieuwe erkenning en heropent op zaterdag 18 november. “In principe mogen we vandaag al open, maar door de sluiting lag bijvoorbeeld de horeca stil”, vertellen Els en Wim Verheyen. “Daarom kiezen we voor volgende week zaterdag, zodat we de komende week volop aan de slag kunnen om het park klaar te krijgen voor de heropening.”

doro

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft het goede nieuws voor de Olmense Zoo vrijdag bekendgemaakt. Volgens de N-VA-minister beantwoordt het dierenpark nu aan de opgelegde voorwaarden, met name op het vlak van dierenwelzijn. Een maand geleden werd de vergunning van de Olmense Zoo ingetrokken na aanhoudende klachten rond dierenwelzijn.

“Op basis van mijn gesprekken en het inspectieverslag van de administratie, stel ik met genoegen vast dat aan alle opgelegde voorwaarden tegemoetgekomen werd. Ik heb dan ook beslist tot een heropening van de Olmense Zoo”, zegt minister Weyts. “Het allerbelangrijkste voor mij in dit dossier is dat de lat inzake dierenwelzijn gevoelig hoger is komen te liggen. Dat was mij al die heisa meer dan waard.”

De directie van de Olmense Zoo in Balen reageert blij op het nieuws. De Zoo zal op zaterdag 18 november heropenen voor het grote publiek. “We zien dit als een belangrijk teken van vertrouwen in onze nieuwe aanpak”, klinkt het in een reactie. “Tegelijk wordt het een startpunt om onze bezoekers te verwelkomen in een modeldierentuin.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer