#metoo
Volledig scherm
#metoo © Thinkstock

Elke vorm van seksuele intimidatie is schadelijk (dus ook sms'jes)

PsychologieÉlke vorm van seksuele intimidatie kan psychologische schade teweegbrengen, of die nu verbaal of fysiek is. Dat is de conclusie van een onderzoek in de International Journal of Public Health, dat middenin de #MeToo-storm gepubliceerd wordt.

13 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    100 den sms allemaal met een anonieme telefoonkaart kaart ik vraag mij af anoniem deze dan wel was ? en als er dan iets naar hem persoonlijk verwijst waarom deze kaarten dan ? er is nog niets duidelijk dus iedereen kan enkel het onderzoek afwachten
  • Charel De Kromhe

    6 jaar geleden
    Wat indien dit nu eens in de andere richting is.Vrouwen die mannen vernederen en sexueel indimideren?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het is iets minder zwart-wit. Vriendschap en intimiteit met iemand bouw je op. En dan komt er een moment dat een vraag wat verder kan gaan. Maar dan weet je al lang wat door de andere als overschrijding of niet beschouwd zal worden. Behalve als je een regelrechte lomperik bent. En bij een negatieve reactie moet je niet blijven aandringen. Dan wordt het belaging.
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Als je gepest en gestalkt word door een x vriendin ga er maar eens mee naar de politie, ze lachen je vierkant uit maar als een BV u een smsje stuurt en het staat je niet aan kan je anoniem die persoon aan de schandpaal hangen, wees tenminste eerlijk en maak u bekent, er zijn al veel personen die niet eens beroemd zijn ten onrechte beschuldigd en met een stempel op lopen hoewel achteraf alles werd rechtgezet.
  • Luke Vincke

    6 jaar geleden
    Seksuele intimidatie? Bij een vraag om seks kun je 2 antwoorden geven. Ja of Nee. Kous af. Met "misschien" kom je in de problemen. Met niet antwoorden ook. Beide laatste zijn immers voor interpretatie vatbaar.