Carme Forcadell, voorzitter van het Catalaanse parlement.
Volledig scherm
Carme Forcadell, voorzitter van het Catalaanse parlement. © REUTERS

Parlementsvoorzitster en Puigdemont naar Europees Hof voor Mensenrechten

Crisis CataloniëDe Catalaanse parlementsvoorzitster Carme Forcadell en de afgezette minister-president Carles Puigdemont gaan bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) een beslissing van het grondwettelijk hof in Madrid aanvechten. Dat meldt het Spaanse persbureau Efe. Forcadell heeft intussen ook de gevangenis verlaten, na de betaling van een borgsom van 150.000 euro.

9 reacties

  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Dus ze gaat zeggen ik pleegde een staatsgreep en ik mocht niet. Nu moeten jullie mij vrij spreken. Ze lijkt wel goed op de wever zijn moeder
  • Ivo Verherstraeten

    6 jaar geleden
    En gelijk hebben ze .
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Wat een politieke moord zij zweerde alles af en betaalde liever een borgsom om vrij te komen dan op te komen voor haar rechten , wel in noot ken je je vrienden !
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als verdediging voerde ze aan dat het stemmen van de onafhankelijkheid in Catalonië slechts symbolisch was. Wat een vaudeville. Eerst al dat gedoe rond dat referendum. 2000 bedrijven die hun zetel buiten Catalonië verplaatsen. De onafhankelijkheid stemmen in het parlement. De president en een deel van de regering die op de vlucht slaat om in Brussel het grote slachtoffer te komen uithangen. En dat allemaal voor iets dat blijkbaar een 1 aprilgrap is die 7 maand te laat kwam.
  • Kris Willems

    6 jaar geleden
    Jos, Roy, ter uwer informatie verdient Puigdemont 110 duizend euro per jaar. Dit is tussen 30 en 40 duizend euro meer als Rajoy. De autonomie was toch niet zo slecht denk ik dan.