ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.
Volledig scherm
ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. © Photo News

"Overuren, stress, flexibiliteit: werknemers botsen op hun grenzen"

enquêteOveruren, stijgende flexibiliteit, fysieke belasting en stress leiden ertoe dat werknemers steeds meer op de grenzen van het mogelijke botsen. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van de socialistische vakbond. "Werken is geen gezondheidskuur", stelt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

38 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    De oplossing is heel simpel, stop met overuren kloppen. Je hebt er nils aan. De overheid belast alles weg en het bedrijf neemt geen bijkomend personeel aan. Zonder die uren te kloppen ze je je baas klem, dan moeten ze mensen bijnemen. Laat je niets wijsmaken...stop met die overuren onzin.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Vooral de portemonnee van De Leeuw botst op zijn grenzen.
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Gelukkig zit de leeuw niet in de politiek of het land ging nog sneller failliet. Eigenlijk is Spa En Nva dezelfde partij. Anciaux is overgelopen van VU naar SPA dus hun ideeen zullen extreem niet zo ver van elkaar liggen. Bij de ene enkel voor de werknemer en bij de andere enkel voor de steenrijke advocaten.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Geluk er vakbonden zijn!Ze zullen nogal wat uitsteken met ons de Staat ofwel leefden we nu in een dicatuur!!!
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Rudy de leeuw fantastische kerel "u"zou premier moeten worden! Want met deze rovende regering kan het amper slechter...Nog even en de NVA hun kaarsje is bijna opgebrand.