Russisch president Vladimir Poetin en zijn minister van Defensie (links op de foto) op de eerste rij tijdens militaire oefeningen in september.
Volledig scherm
Russisch president Vladimir Poetin en zijn minister van Defensie (links op de foto) op de eerste rij tijdens militaire oefeningen in september. © REUTERS

Nederlands expert: "De Russen staan nog niet voor de deur, maar ze kunnen zo Europa binnen"

Moeten we vrezen dat Rusland in een niet zo verre toekomst Europa 'oprolt'? "Je moet altijd uitgaan van het worstcasescenario", zegt een Nederlandse veiligheidsadviseur op NOS. De Russen staan misschien nog niet voor de deur, maar ze kunnen zonder veel poeha Europa binnenvallen, want de meest kwetsbare delen van het NAVO-gebied zijn niet goed beschermd.

56 reacties

  • Christian Deckers

    6 jaar geleden
    De EU-strategie bestaat erin om ons te doen vergissen van vijand. En in dezelfde moeite extra geld uit onze zakken te halen. Over Rusland en Poetin raakt men niet verder dan "zou", "gevreesd", "als", "indien" , "eventueel", terwijl de moslim- en Turkije enkel bewezen en ondervonden praktijken behelst!
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Zouden die idioten niet beter bezorgd zijn dat moslimlanden Europa oprollen? Ze zijn in elk geval goed bezig met dit te verwezenlijken.Geef mij die stoute Russen dan maar hoor,inplaats van die brave moslims overal....In elk geval zou het in Brussel heel wat rustiger zijn dan nu het geval is.
  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    zoals het nu gaat ,verwacht ik oorlog ,de geschiedenis van crisis herhaalt zich zoals toen en dit kan niet blijven duren het kat en muis spelletje,overal is er wel ergens een opstand ,waar europa denkt de held te zijn met zijn wetjes en regeltjes die tot niets leiden,of enkel dikke poen scheppen van de kleine man die ze achteraf zullen uitspelen om te vechten van armoede,zoals destijds we zijn zo wie zo de slachtoffers van de hoge pieten ,onthou mijn woorden
  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Stoltenberg en zijn kliek generaals hebben weer geld nodig, dus gauw de mensen wat bang maken met die gevaarlijke Russen !
  • Gerda Rousseau

    6 jaar geleden
    De Russen zijn echt niet de vijand waar we ons moeten druk over maken. Iedereen weet waar het gevaar vandaan komt, maar die vijand zit al lang in het land en die krijgen we nooit meer weg...