Mede-oprichter en voormalig voorzitter van Facebook Sean Parker: "Facebook is een feedbackloop voor sociale bevestiging. Je buit een zwakte in de menselijke psychologie uit".
Volledig scherm
Mede-oprichter en voormalig voorzitter van Facebook Sean Parker: "Facebook is een feedbackloop voor sociale bevestiging. Je buit een zwakte in de menselijke psychologie uit". © AP

Mede-oprichter Facebook: "Al van in het begin hebben we gemikt op de kwetsbaarheid van de mens"

Social mediaDe oprichters van Facebook wisten van in het begin dat ze iets verslavends in het leven riepen en dat ze "een kwetsbaarheid in de menselijke psychologie" uitbuitten. Dat zegt niemand minder dan mede-oprichter en voormalig voorzitter van Facebook Sean Parker. "God mag het weten wat Facebook aanricht in de breinen van onze kinderen".

9 reacties

  • Charel De Kromhe

    6 jaar geleden
    Heb het niet en zal nooit een account aanmaken.Face book niet nodig,heb nog echte vrienden.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Behandelen zoals roken, drugs, alcohol: geen toegang onder de 18 jaar, en bij overtredingen zowel verkoper (FB) als koper/gebruiker zwaar financieel bestraffen. Eens het vet van de soep zullen ze wel stoppen.
  • Jan Huysmans

    6 jaar geleden
    "we gemikt op de kwetsbaarheid van de mens",... en veel geld verdient aan spyware. En toch gebruikt bijna iedereen die rommel.
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Ik heb Facebook jaren geleden ook buiten gesmeten ,toen ik te weten kwam dat men de persoonlijke gegevens gebruikte voor andere doeleinden. En de afgelopen jaren ben ik nog steeds blij dat ik het heb gedaan. Facebook is absoluut niet te vertrouwen .
  • Angelo De vie

    6 jaar geleden
    Heb het niet en zal het ook niet hebben