© gia

E314 twee keer volledig versperd richting Leuven

Door ongevallen is de snelweg E314 richting Leuven vrijdagavond op twee plaatsen volledig dicht. Zowel in Tielt-Winge als in Aarschot gebeurde er een ongeval, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het raadt aan de omgeving te vermijden.

”Blijf er weg”, klinkt het bij het verkeerscentrum. “Het eerste ongeval deed zich voor iets voor zes”, vertelt Peter Bruyninckx van het verkeerscentrum. “Bij het ongeval raakten een moto en een auto betrokken. De snelweg is dan volledig afgezet door de verkeerspolitie. Gezien het ongeval zich voordeed bij de afrit, is de politie moeten uitwijken naar een vroegere afrit, wat danig wat hinder met zich meebrengt.”

“Kort daarna volgde nog een tweede ongeval ter hoogte van de afrit Tielt Winge”.

Drie gewonden

Bij de twee ongevallen zijn drie gewonden gevallen. Dat meldt de federale politie. Bij het eerste ongeval, ter hoogte van Aarschot, raakte een motorrijder zwaargewond. Bij het tweede ongeval, in Tielt-Winge, vielen twee gewonden. Door de ongevallen was de snelweg op beide plaatsen versperd en werden er omleidingen voorzien, maar intussen is zowel in Aarschot als in Tielt-Winge de rijbaan vrij.

Het eerste ongeval vond omstreeks 18.00 uur plaats ter hoogte van Aarschot. Daarbij was een motorrijder betrokken die zwaargewond raakte. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert intussen niet meer in levensgevaar.

Door het ongeval stond een file op de E314 en in de staart van die file gebeurde ongeveer een uur later een aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen. Twee personen raakten daarbij gewond, maar zij zouden er niet ernstig aan toe zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer