In de eerste helft van dit jaar kwamen al 27 voetgangers in Chicago om het leven.
Volledig scherm
In de eerste helft van dit jaar kwamen al 27 voetgangers in Chicago om het leven. © Thinkstock

Chicago wil gsm-gebruik bij oversteken van de straat verbieden

BUITENLANDIn het stadhuis van de Amerikaanse stad Chicago ligt een voorstel op tafel om boetes uit te delen aan wie een smartphone aan het gebruiken is bij het oversteken van een straat, zo heeft Fox News vandaag bericht.

13 reacties

  • Patrick Rasschaert

    7 jaar geleden
    Volmondig eens met Johan Gavel voor een nultolerantie om gsm e.d. te gebruiken vanaf deelname aan verkeer: chauffeurs, fietsers, bromfietsers, voetgangers. Zware boetes vorderen want ze brengen onbewust zichzelf en anderen in gevaar. Enkel toegelaten indien op dat moment een noodnummer wordt gebeld.
  • Gerard Braeckmans

    7 jaar geleden
    Ik ben geen psycholoog maar ik denk dat het veelvuldige gebruik van de gsm te wijten is aan een vorm van eenzaamheid. Of om belangstelling te vragen.
  • Johan Gavel

    7 jaar geleden
    Volledig verbieden als men deel neemt aan het verkeer ....te voet, per fiets of auto.
  • dirk de smet

    7 jaar geleden
    verbieden die klodden op school,auto,op straat en het werk,ze zijn met niks anders meer bezig of die smartfoon ,ze horen of zien niks anders meer ,zelfs tot op het wc wat ben jij aan het doen aan het kakken de ander ik ook en ze zitten naast elkaar op heet wc ,kan het nog belachelijker ,en dit is niet uit de duim gezogen maar werkelijkheid op het werk,en als je zegt jongens er moet gewerkt worden ,dan vallen ze van de pot want ze hebben u niet begrepen,waar gaat dit naartoe
  • Johan Vancaneghem

    7 jaar geleden
    Binnen een aantal jaren, als alles in ons waarnemingsveld zal zijn geïntegreerd, zullen veiligheidssytemen gevaren uitvergroten, etc... maar zolang we ons moeten behelpen zonder de 'enhanced' observationele oriëntatie die we na inplanting van een chip wel zullen hebben, verbied je dit het best.