Wat te doen dit weekend? Onze tips!

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

1) Nieuwe expo rond speciale munten

Het Regionaal Archeologisch Museum van Maaseik pakt uit met een nieuwe tentoonstelling. Het gaat om speciale en waardevolle munten die in de regio gevonden zijn. U kan kijken naar exemplaren van Romeinse keizers maar ook naar unieke stukken uit de zestiende eeuw. Nu zondag kan u ook zelf munten laten taxeren.

Nog tot 8 januari 2018. Dagelijks (m.u.v. maandag) van 10 tot 16 uur.Markt 45. Gratis toegang.

https://toerisme.maaseik.be

2) Sint-Maartenfeest met oude ambachten en vuurwerk

Oude ambachten, een film, een optocht, muziekoptredens, 11.11.11-borrels en vuurwerk. Het zijn allemaal elementen van het Sint-Maartenfeest dat zaterdag wordt georganiseerd in het centrum van de stad. Als extra is er nog de wedstrijd ‘wie bakt de beste pannenkoek van Herk?’

Zaterdag, van 14 tot 22 uur. Centrum. Gratis toegang.

www.herk-de-stad.be

3) Alles over parfums

In het Klosterhof in Lommel zal het zondag extra goed ruiken, want de parfumbeurs Parfumalia staat daar op de agenda. Wie geïnteresseerd is in parfum en cosmetica kan er zeker een kijkje nemen. U vindt er ook heel wat verzamelitems zoals flacons, miniatuurflesjes, parfumkaartjes, pins, enz.

Zondag van 10 tot 15 uur. Oude Diestersebaan 1. Toegang: 3 euro.

4) Beurs voor 50-plussers

50-plussers en senioren zijn de snelst groeiende groepen in ons land en daarom wordt speciaal voor hen de 50+EXPO georganiseerd. U kan er kennismaken met interessante producten en diensten van diverse standhouders, maar er is ook aandacht voor ontspanning en uitstapjes. De beurs ReLife (voor mensen met een fysieke beperking) wordt op hetzelfde moment geagendeerd.

Vrijdag, zaterdag en zondag, van 11 tot 19 uur. Jaarbeurslaan 6. Ticket: 5 euro (gratis voor -12 jaar).

www.50plusexpo.be

5) Carnavalsseizoen gaat opnieuw van start

Zaterdag is het ‘de elfde van de elfde’ en dat houdt in dat precies om 11.11 uur het carnavalsseizoen van start gaat. Concreet staan de eerste carnavalsballen op de agenda, de eerste prinsen worden verkozen en er valt ook te frühshoppen. Ook in Limburg draait het meteen op volle toeren, met dit weekend onder andere activiteiten in As, Borgloon, Sint-Truiden, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Genk, Tongeren, Leopoldsburg, Neerpelt, Zonhoven, Hechtel-Eksel, Riemst, enz.

Een overzicht op www.fenvlaanderen.be

6) Wandelzoektocht en Sint-Maartensvuur in Niel-bij-As

Zin in een gezellige wandelzoektocht in het donker? Dan moet u zaterdagavond naar Niel-bij-As. U kunt in groepjes vertrekken aan het schutterslokaal en krijgt onderweg nieuwe wegenkaartjes. Nadien wordt ook het Sint-Maartensvuur aangestoken en is er livemuziek. Vergeet uw zaklamp en fluovestje niet.

Zaterdag, vertrek tussen 18.30 en 19.30 uur. Sparrendreef. Gratis deelname.

www.schutterijnielbijas.be

7) Indoorexpo van neerhofdieren

Meer dan 100 neerhofdieren tonen zich dit weekend op hun best op een indoor tentoonstelling in Kiewit. Hobbykwekers tonen hun mooiste dieren van verschillende rassen: hoenders, park- en watervogels, cavia’s, konijnen, duiven, enz. Alles vindt plaats in het clublokaal van kleindierclub Avivaria.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 16 uur. Heksenbergstraat 5-7? Gratis toegang.

www.avivaria.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer