Bart De Wever in 'De Afspraak'.
Volledig scherm
Bart De Wever in 'De Afspraak'. © VRT

De Wever haalt fors uit naar Beke na interview in 'Terzake': "Een van de pijnlijkste interviews van de laatste jaren"

Crisis CataloniëN-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in het Canvas-programma De Afspraak scherp uitgehaald naar zijn collega van CD&V Wouter Beke. Die had zijn coalitiepartners in een interview in Terzake opgeroepen om het "Catalaanse conflict niet te importeren". "Nonsens", vindt De Wever. "Dat interview was een van de meest pijnlijke die ik de jongste jaren heb gezien."

203 reacties

  • Eric Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Bart heeft, nog maar eens, gelijk.
  • jos van mechelen

    6 jaar geleden
    Hij ziet tenminste iets en de andere partijen doen gewoon hun ogen dicht , en dat is met veel dingen , waar ze wel goet in zijn is ŕuzie maken en alles tegen werken en alles op de lange baan schuiven . Het gaat hen maar alleen om de postjes en de poen daar is het hen om te doen .
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Beke zit te samen met Rajoy in de EVP (Europese Volkspartij). Beke moet het franquisme van Rajoy dus wel goedkeuren. Bijkomend probleem voor Beke: de NVA heeft zich van bij het begin geprofileerd als verdediger van de Catalanen. Als Beke nu Rajoy veroordeelt, dan zegt hij dat de NVA gelijk heeft. Dit gezegd zijnde: Beke was thuis gebleven, want zijn interview was inderdaad pijnlijk en gênant.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Voor de valse lesgevers in geschiedenis hier onder. De Spaanse grondwet werd gestemd in 1978 en niet in 1970. Drie jaar na de dood van Franco. Met 88,5 % voor. Dat is een meerderheid. Distantieerde zich bewust van het nationaalkatholicisme van Franco. Waardoor de bisschoppen tevergeefs hevig protest aantekenden. Die grondwet bepaalt Spanje als een democratisch ondeelbaar land. Met aanpassingen voor de belangen en gevoeligheden van lokale gemeenschappen.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Volgens mij ligt het aan iemand anders!