Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Explosiegevaar bij brand in Drogenbos geweken: 50-tal oproepen van mensen die zich onwel voelen door rook

DrogenbosDe brandweer zal nog tot zondagvoormiddag aan het werk zijn op de site van ENGIE Electrabel in Drogenbos. Daar brak zaterdagvoormiddag brand uit aan een testopstelling van lithiumbatterijen. Het vuur was snel onder controle, maar de chemische stoffen blijven met elkaar reageren. Gevaar voor de volksgezondheid bleef beperkt. Vanuit Vorst liepen een vijftigtal noodoproepen binnen bij de dienst 112 van mensen die zich onwel voelden. 

11 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    De oplossing volgens de groenen de elektrische auto's.Maar zouden ze geweten hebben welke giftige brol daar allemaal in verwerkt zit.Als men de auto's allemaal fabriceert waar ze voor nodig zijn met een motor die half zo zwaar is en toch de nodige trekkracht geeft die nodig is om 120 per uur te rijden.Gaat het verbruik en uitstoot met zeker 25 % beneden.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Wat gaat dat een giftige afvalberg worden met onze elektrische autos dat gaat harder stinken als een diesel GROEN nu geen antwoord zeker
  • Eduardo Van hoyweghen

    6 jaar geleden
    Gingen we niet naar een tax-shift op energie door gas zwaarder te belasten?
  • Stan Vankoo

    6 jaar geleden
    Ook geen rekening houden met de toekomstige afvalberg van e-bike en e-auto batterijen. Dat zijn zorgen vr de volgende generatie!
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Met andere woorden,we gaan naar " groene giftige"energie !