‘Empty the Fridge’ van Antwerpse foodblogster wint award voor meest duurzame kookboek van het jaar
Zo weinig mogelijk voedsel verspillen, dat is de hoofddoelstelling van gepassioneerde foodie Jennifer Schleber. Op haar foodblog, genaamd Empty The Fridge, haalt ze met creatieve tips over het bewaren, klaarmaken en daarna hergebruiken van voedingsmiddelen het onderste uit de kan om onze voedselafvalberg te doen slinken. Met succes! Haar tips werden gebundeld in een gelijknamig boek dat werd bekroond tot meest duurzame kookboek van het jaar.
Bij NINA hadden we de tips van Empty The Fridge enkele maanden geleden al in het vizier, en schreven we over ‘Empty the Jar’-recepten, waarin Jennifer verklapt hoe je dat bodempje uit een quasi lege bokaal mosterd, honing, choco, confituur of pindakaas toch nog kon benutten.
Dat haar creatieve invalshoek niet alleen bij onze lezers in de smaak viel, werd gisteren nog maar even bevestigd op de uitreiking van het Kookboek van het jaar in Amsterdam, waar Jennifer Schleber met haar boek Empty The Fridge de award voor meest duurzame kookboek van het jaar in de wacht sleepte.
De award voor die duurzame nevencategorie werd uitgereikt door Slow Food Youth Network. De jury bestond uit Sem Roefs (cateraar, projectleider bij de Food Hub), Naresh Ramdjas (chef Nareshtaurant, oud-Masterchef-finalist), Lisa de Koning (oprichter SFYN Deventer, eigenaar foodtruckonderneming Mr Hapje) en Melissa Korn (zelfstandig projectleider bij onder meer Food Cabinet, Food Film Festival en de Food Hub).
Benieuwd hoe je zelf kan experimenteren met voedselresten door 'out of te fridge' te denken? Jennifer Schleber toont de kunst van ingrediënten combineren op zondag 12 november van 14u30 tot 15u30 op de Boekenbeurs.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Pot bijna leeg? 5 tips om het onderste uit de bokaal te halen
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
-
Minderen met koffie lukt zeker met deze vijf tips
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
-
#girlboss reeks
"Een koffiebar uitbaten klinkt evident, hip en trendy, maar er komt veel meer bij kijken dan mensen denken"
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer