Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Lidl neemt snacktomaatjes uit rekken na vondst van gif in doosje. Parket sluit kwaad opzet niet uit

Winkelketen Lidl neemt kerstomaatjes uit de winkelrekken nadat in het filiaal in Temse een zakje met een "vreemde substantie" is teruggevonden in een verpakking "snack tomaatjes in emmer". Dat meldt de discounter zaterdag. Vermoedelijk gaat het om een bestrijdingsmiddel. Het parket van Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek gestart.

11 reacties

  • Paul Renders

    6 jaar geleden
    Is er ondertussen al bekend of dat het om een zakje gif gaat, of misschien een onschuldig zakje met houtzaagsel waarin roofmijten hebben gezeten die in de tomatenteelt worden gebruikt voor de biologische bestrijding?
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Hallo! We hebben het hier niet over wat er op de tomaatjes gesproeid is maar over een ZAKJE wat in het bakje bijgestoken zat, dat heeft er sowieso niks te zoeken! De rommel die er over al onze groetje en fruit gespoten zit moeten we maar even niet over beginnen, je moet alles wassen en zelfs dan krijg je nog zat van die rommel binnen
  • Johan De clercq

    6 jaar geleden
    Zeg dan dat het om maya studio 100 tomaten gaat, ......dus deze piste volgen??????
  • Peter Hegge

    6 jaar geleden
    Tja, groenten komen dikwijls uit het buitenland en buiten de EU. En daar hoeven Europese boeren zich niet zo aan de regels te houden. Boeren (gesubsidieerde ondernemers) met ontwikkelingsgeld. Vraag maar eens aan De Croo over hoeveel het hier gaat. Is Gif van een andere soort maar kilt hier onze tuinbouw.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Hypocriet, tomaten uit de winkel zitten al vol pesticiden. Beetje meer kan geen kwaad.