PROXIMUS LEAGUE. Tumult bij verliezend Westerlo, Lierse begint tweede periode met overwinning

Het wordt stilaan warm onder de voeten van Tubeke-trainer Sadio Demba. De Senegalees verloor op de vijftiende speeldag met 1-2 van Lierse en begint zo slecht aan de tweede periode. Lierse won dan weer voor de vierde keer op rij. Westerlo ging met 0-1 onderuit tegen Union in een wedstrijd die ontsierd werd door tumult in het slot.

vtvn

De wedstrijd in Tubeke ging 90 minuten lang vrij gelijk op, al waren er niet heel veel grote kansen te noteren. Vlak voor rust haalde Laurent Binst neer in de zestien en de bal ging terecht op de stip. Camargo zette zich achter de bal en trapte de elfmeter tegen de netten: 0-1. Na tien minuten in de tweede helft stond het 0-2 voor de Pallieters. Yagan stuurde Binst richting doel en die schoof de bal onder Defourny door. In het slot scoorde de onvermijdelijke Stevance nog de 1-2, maar verder kwam Tubeke niet.

Westerlo kon in Het Kuipje al voor de zevende keer op rij niet winnen. De Kempenaars blijven zo achter met een troosteloze 2 op 21. Doelman Van Hout stopte nog wel een strafschop van Union, maar moest zich daarna gewonnen geven op een kopbal van Ferber. Corstjens was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd van de lijn gekeerd. En zo won Union met 0-1.

Een kwartier voor tijd werden beide clubs naar de kleedkamers gestuurd door scheidsrechter Ken Vermeiren. Enkele thuissupporters hadden Union-verdediger Thibault Peyre namelijk getrakteerd op een bierdouche en nog enkele projectielen op het veld gegooid. Na een kleine tien minuten werd de wedstrijd opnieuw hervat.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Proximus League!