Huiszoeking VRT
Volledig scherm
Huiszoeking VRT © Dieter Nijs

Komt door de huiszoeking bij de VRT de anonimiteit van de getuigen in het gedrang?

Nu het parket van Mechelen een huiszoeking gestart heeft bij de VRT rijst de vraag of de anonimiteit van de getuigen in het gedrang zal komen in het dossier over grensoverschrijdend gedrag dat de VRT heeft opgesteld na meldingen tegen Bart De Pauw.

61 reacties

  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    Waarom reageert het gerecht op anonieme klachten ? Zo kan iedereen aangeklaagd worden zonder te weten van wie het komt. Dat zijn dan lafaards die iemand willen te gronde richten
  • Sarah Vandeurzen

    6 jaar geleden
    Elke verdachte heeft het recht om zich te verdedigen, zij maar heel zeker dat hij al ingelicht is over wie of wat het gaat. Maar hij zal dit zelf niet in de pers gooien. En als hij nog niet ingelicht is, dan zal dit heel binnenkort gebeuren. Je kan nog niet naar de politie bellen voor een ongeval van iemand anders en je moet eerst je gegevens geven. Als ik een klacht wil indienen, dan hebben ze mijn id nodig.
  • MARC VAN DEN BROEK

    6 jaar geleden
    Deze getuigen zijn tegelijkertijd de aanklagers en dat mag en moet geweten zijn zeker door de beschuldigde zoniet kan men zich niet verdedigen hetgeen tochwel een democratisch gegeven is maar zo te zien zijn deze "getuigen aanklagers" daar niet voor te vinden; enkel hun aanklacht telt.
  • Jan peeters

    6 jaar geleden
    Diane Bernaerts, als BDP die sms'jes verstuurd heeft, weet hij heus wel naar wie hoor, zo dom is hij niet en wij hoeven dat niet te weten, of gaat het om de sensatie? Hij is trouwens zelf met de zaak naar buiten gekomen hé. Ik kan ook niet geloven dat de VRT zomaar zijn goudhaantje ontslaat voor een domme sms, dus....als alles blijkt te kloppen is niet BDP het slachtoffer, je moet de rollen niet omdraaien. Laten we het gerecht zijn werk nu maar doen, dat is niet onze job.
  • Louis Vanden Boir

    6 jaar geleden
    Een getuige is iemand die kennis heeft van een feit en hierover relevante dingen kan vertellen die hij of zij waargenomen heeft, zonder zelf betrokken partij te zijn want dan valt de onpartijdigheid weg. Hoe kan een slachtoffer anonieme getuige zijn? Dit ondermijnt de fundamenten van onze rechtsstaat en opent de deuren tot heksenjacht.