De positie van de Britse premier Theresa May wordt alsmaar wankeler.
Volledig scherm
De positie van de Britse premier Theresa May wordt alsmaar wankeler. © REUTERS

Britse premier wankelt: "Veertig parlementsleden eisen ontslag May"

Veertig parlementsleden van de regerende Conservatieve Partij hebben een brief ondertekend waarin ze het vertrouwen opzeggen in de Britse premier Theresa May. Dat meldt de Sunday Times vandaag. Met acht stemmen meer is het mogelijk om de partijleider te dwingen om af te treden.

14 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Brexit is gebaseerd op leugens van Farage en Cameron, beide verdwenen. Eerst was GB wereldleider, dan de US, de volgende is China. Maar te veel Britse leiders leven nog in de periode toen GB het voor het zeggen had en hebben geen hoge dunk van Europa, dat geeft nu moeilijkheden.
  • Thierry Van Steenbergen

    6 jaar geleden
    Het is zeker niet eenvoudig voor de premier. Tussen 2 vuren zitten
  • Johan De clercq

    6 jaar geleden
    Laat ze in hun eigen sop koken. Dromen toch van een sterke economie met export midden oosten en azie. Hebben wel 1miljoen polen en paki's nodig in bouw, landbouw, geneeskunde , horeca......
  • Laetitia Dubois

    6 jaar geleden
    Ja Albert Neen even goed als Churchill en zijn prachtig dardanelle ondergang. Brexit is de dood van de engelse glorie en economie. Zelf zij weten het en May was er tegen.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Je moet blind zijn om niet te zien dat die totaal onbekwaam is voor een internationaal niveau, zelf voor een nationaal niveau. Ze kan best terug in de gemeentepolitiek waar zen gestart is, dat is zelfs al een beetje hoog gegrepen.