Een zalig zondags ontbijt op bed, op de manier van Véronique Leysen
Ze runt twee koffiebars, een eigen breilabel én heeft er een kersvers kleintje Otto bij. En toch vond Véronique Leysen nog de tijd om in de keuken lekkers klaar te maken voor haar gezin en er een boek over te schrijven. “Ik was nooit zo’n huisvrouw, we aten altijd snelsnel iets onderweg. Maar sinds Otto er is geniet ik er echt van om te zorgen en om mooie en lekkere gerechten op tafel te toveren.” Ontdek hoe je een prachtig ontbijt op bed kan maken voor je liefsten met receptjes van Véronique.
"Koken met een baby in huis is niet makkelijk, maar het lukt me nu net beter dan vroeger. Ik heb dit boek ook gemaakt tijdens mijn bevallingsrust. Plots had ik drie maanden de luxe om enkel met een baby bezig te moeten zijn en niet met mijn zaak. Otto sliep in de draagzak terwijl ik schreef en uitprobeerde. Na een dag in de koffiebar zou je niet verwachten dat ik nog graag in de keuken sta, maar bij mij is dat wel zo. Koken brengt me rust. En als ik kook heb ik het tenminste zelf in de hand, dan kan ik maken wat ik wil en mijn borden mooi dresseren. Ik eet écht met mijn ogen, het moet er mooi uitzien."
"Ontbijten is verwennen, voor jezelf maar ook voor de mensen die je leuk vindt. Een ontbijtje op bed - hoe eenvoudig ook - is altijd feest! Heb je iets te vieren? een post-it met een lief tekstje onder de koffie, een tikken eike met toast avocado, een vers sapje, een koffietje en wat yoghurt of een havermoutpapje: alles smaakt beter in bed."
Recept: rose water Brusselse wafels
Dit heb je nodig:
500 g bloem
5 eitjes
5 dl melk
25 g gist
35 ml lauw water
300 g boter
1 vanillestok
10 g suiker
snufje zout
rood fruit
Griekse yoghurt
bloemsuiker
Zo maak je het:
Meng de bloem met de eitjes en de melk in een mengschaal. Klop alles tezamen tot je een mooie gladde massa krijgt.
Los de gist op in lauw water. Gied de opgeloste gist bij het deeg.
Smelt de boter en giet het bij het deeg.
Snij het vanillestokje doormidden en schraap de vanille eruit. Voeg toe aan het deeg samen met de suiker en het zout. Meng alles goed. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
Bak de wafels in een super heet ijzer. Door ze heel heet te bakken, krijg je krokante wafels.
Snij het fruit en strooit het over de wafels. Een toefje Griekse yoghurt, wat bloemsuiker en klaar! Voeg ook nog wat honingsiroop toe voor extra subtiele zoetigheid.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
-
Bakketting
Van muffin donuts tot little black desserts: 7 nieuwe trends in gebakland
Een fusie tussen donut en croissant, bakken met kikkererwtenmeel of een wafel met kip? Dit zijn de 7 nieuwe trends in gebakland. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
#girlboss reeks
"Een koffiebar uitbaten klinkt evident, hip en trendy, maar er komt veel meer bij kijken dan mensen denken"
Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds zo'n 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Vandaag is Charlotte Mondelaers (29) van Antwerpse koffiebar Charlie's aan het woord, die ondanks de concurrentie op iedere hoek van de straat een award voor beste koffiebar van Vlaanderen en Brussel 2017 in de wacht sleepte. -
Livios
Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Lazy sunday: 5 manieren om de stress even los te laten
Op zondag mag alles en moet niks. Zetelhangen, tot de middag uitslapen, ... alles is toegestaan. Behalve stress. Merk je dat die maandagzenuwen er toch al wat beginnen in te sluipen? Ga dan snel één van deze 5 dingen doen. -
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is het reinigen geen overbodige luxe. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de heerlijke lentezon. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageermarijke vandenbroeck
steven de wachter