BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kritiek op "traag" ingrijpen Brusselse politie bij rellen, Jambon is "verbaasd dat niemand is opgepakt"

Rellen in Brussel"Het verbaast mij dat de politie van alles vaststelt, maar niemand heeft opgepakt. Ze konden ze in de kraag vatten." Zo reageert minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon na de rellen gisteravond in Brussel. Jambon gaat de Algemene Inspectie voor de Geïntegreerde Politie (AIG) vragen om een onderzoek in te stellen naar de omstandigheden waarin het politie-optreden heeft plaatsgevonden.

136 reacties

  • Jos Fonteijn

    6 jaar geleden
    simpel advies van een nuchtere Nederlander: maak van het "Brussels Gewest" gewoon weer 1 gemeente met 1 politie "zone". Waarom heeft een stad als Brussel 12 burgemeesters nodig? De Belgische staat lijdt aan politieke en financiële obesitas. Met als gevolg : 0,0 daadkracht.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Traag ingrijpen? Van een euphemisme gesproken: Niet ingrijpen was veel dichter tegen de waarheid geweest.
  • Jack Vandenhende

    6 jaar geleden
    Bende linkse en cd&v aanhangers denken weer gelijk te hebben , als ze weeral een NVA lid zoals Jambon de schuld proberen te geven voor wat er in Brussel gebeurd is . Bende lossers , hier heeft Jambon geen verantwoordelijkheid ! , de schuld ligt eens te meer bij de Brussels ps burgemeester , die aan het hooft staat van de politie in Brussel .
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    Het kiesvee van links is gelijk een wilde bende stieren losgelaten op de straten van Brussel. Die mensen die toch altijd zo racistisch behandeld worden moeten toch eens hun frustraties kunnen botvieren op Vlaamse winkels, op politie en het staatsaparraat dat hun al jaren onderhoudt. Begrijp die woede van die onderdrukte groep mensen nu toch eens en laat ze eens stoom aflaten.
  • walter verkest

    6 jaar geleden
    Beter opschrift van dit artikel ware geweest Jambon verdwaasd .