twitter
Volledig scherm
© twitter

Ruim 500 Catalanen betuigen in Brussel steun aan hun regering

In het Brusselse Jubelpark hebben zich zondagmiddag ruim 500 Catalanen uit verschillende Europese landen verzameld om hun steun te betuigen aan de afgezette Catalaanse regering en de ministers van die regering die in de gevangenis zitten. 

12 reacties

  • Christa Verbrugge

    6 jaar geleden
    Allemaal goed en wel, maar waarom moeten ze die regering opsluiten? En dan nog voor 30 jaar! Natuurlijk dat ze naar hier vluchten!
  • Kris Willems

    6 jaar geleden
    Mr Agten. Eigenlijk kloppen hun argumenten wel, maar draaien ze het om. Ze vertellen niet dat het zij zijn dat een totalitair dictatoriaal regime uitvoert. Ze gebruiken dezelfde taktieken en redevoering en inderdaad nemen een groot deel van de bevolking dit voor waarheid aan, als het calimero-verhaal genoeg wordt herhaald. Dit zegt natuurlijk veel over de mensheid en hun blind kudde-gevoel die bang zijn om dingen in vraag te stellen.
  • mishel paelinck

    6 jaar geleden
    Geen enkel van hun argumenten kloppen. Op basis van ze steeds maar te blijven herhalen worden ze blijkbaar door velen als waarheid aangenomen.
  • André Ducournau

    6 jaar geleden
    Dat ze hun problemen in eigen land uitvechten.
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Ze willen het nog steeds niet snappen, de overgrote meerderheid in Spanje is tegen de afscheiding van Catalonië, en om de grondwet te wijzigen heb je een 2/3de meerderheid nodig in héél Spanje, dat is democratie en niet een eenzijdige beslissing van Catalonië.