Eerste Bokrijk Run lokt meer dan 3.000 deelnemers: “Verwachtingen ruimschoots overtroffen”

De eerste editie van de Bokrijk Run heeft zondag 3.050 sportievelingen naar het Openluchtmuseum van Bokrijk gelokt. Dat meldt de organisatie, die erg tevreden is. “Zoveel deelnemers hadden we echt niet verwacht.”

De meerderheid van de lopers, zowat 2.400 mensen, namen deel aan de ‘belevingsrun’ die in de voormiddag plaatsvond, zegt Jurgen Ritzen van Bokrijk Run. Sportievelingen konden kiezen voor een tochtje van vijf of tien kilometer, doorheen onder meer een speelschuur, een atelierschuur en een typische woning uit de jaren 60.

De meer prestatiegerichte sportievelingen konden in de namiddag deelnemen aan de ‘chronorun’. “De tijd van iedere individuele deelnemer werd bijgehouden en het parcours licht aangepast, zodat de lopers hun tempo konden behouden”, aldus nog Ritzen. Nadien vond er ook een ‘kidsrun’ plaats, waar een tweehonderdtal kinderen aan deelnam.

De organisatie is tevreden met de eerste editie. “Zoveel deelnemers hadden we echt niet verwacht”, klinkt het. “Ondanks het slechte weer kregen we ook nog eens veel daginschrijvingen erbij.”

Ook gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens (Open Vld) is opgezet met het hoge aantal inschrijvingen. “Met 3.100 deelnemers, waaronder ook lopers uit heel Vlaanderen en zelfs Nederland, heeft deze eerste editie van de Bokrijk Run onze verwachtingen ruimschoots overtroffen”, aldus Philtjens. “Het bewijst opnieuw dat Bokrijk springlevend is en dat de aantrekkingskracht van het park tot ver buiten Limburg reikt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer