© FB

Jogger (21) neergeschoten tijdens looptochtje, dader op de vlucht

Een 21-jarige jogger is tijdens zijn looptochtje in de Waalse gemeente Borgworm neergeschoten door een onbekende dader. De jongeman kwam er met een eenvoudige operatie van af, al is hij volgens een röntgenscan aan veel erger ontsnapt.

jdb

Sébastien (21) was donderdag, omstreeks 22 uur, aan het joggen nabij een tennisveld in Borgworm, toen hij plots werd neergeschoten. “Ik voelde plots een slag, maar ik had gelukkig de reflex om snel neer te duiken en mijn hand op mijn nek te leggen. Toen zag ik plots overal bloed. Ik zag de schutter nog net instappen in een voorbijrijdende wagen”, getuigt Sébastien aan RTL Info.

Na de aanval verwittigde de jongeman onmiddellijk zijn broer, die hem naar de spoedafdeling bracht. De jongeman dacht eerst dat hij geraakt was door een honkbalknuppel. “Maar ik zag enkel een rond gaatje in zijn hoofd, met daarrond geen enkele bloeduitstorting. Een aanval met een honkbalknuppel leek me dus uitgesloten. Daarom heb ik de dokters om een radiografie gevraagd”, zegt Anouck Borremans, de mama van Sébastien.

Ruggenmerg

Op die scan was duidelijk te zien hoe er in de achterkant van zijn schedel een stukje lood zat. De dokters hebben het voorwerp daags nadien verwijderd. “De kogel zat vierenhalf centimeter diep, op amper anderhalve centimeter van zijn ruggenmerg.” De dader schoot wellicht dus met een luchtdrukgeweer.

De familie heeft alvast een klacht ingediend bij de politie. De moeder van Sébastien heeft bovendien op Facebook een oproep gelanceerd naar getuigen. Volgens de beschrijving die Sébastien heeft gegeven, was de voorbijrijdende wagen een donkergekleurde Nissan.

Mensen hebben intussen op sociale media getuigd dat het niet de eerste keer is dat er gevuurd werd in de omgeving. De politie heeft intussen een onderzoek geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer