Rellen in centrum Brussel: politie roept getuigen op om beeldmateriaal te bezorgen

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene doet een oproep aan iedereen die beeldmateriaal heeft van de rellen die zaterdagavond plaatsvonden in het Brusselse stadscentrum. Al dat beeldmateriaal kan via e-mail overgemaakt worden aan de gerechtelijke taskforce die binnen de zone werd opgericht om de daders te identificeren, klinkt het.

“Het Brusselse parket tilt zwaar aan de feiten en zal na een positieve identificatie overgaan tot vervolging van de daders, wanneer men over voldoende elementen beschikt die de personen aan de rellen of plunderingen kunnen linken”, zegt het federaal parket in een persbericht.

“Er werd één persoon gerechtelijk aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket. Deze persoon werd na verhoor weer vrijgelaten aangezien er op dit moment onvoldoende elementen beschikbaar zijn om een verdere aanhouding of onmiddellijke dagvaarding te verantwoorden”, aldus nog het parket.

“Alle beeldmateriaal over de rellen en plunderingen mogen overgemaakt worden via het volgende adres zpz.polbru.info@police.belgium.eu aan de gerechtelijke taskforce van de zone die werd opgericht ter identificatie van de daders.”

Zware vernielingen

Na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust kwam het zaterdagavond tot rellen aan de Beurs en op de Lemonnierlaan. Een 300-tal mensen liepen over wagens, beschadigden straatmeubilair en voorbereidingen voor Winterpret en bekogelden de politie. Ook werden wagens in brand gestoken en verschillende winkels geplunderd. De politie zette meermaals het waterkanon in om de relschoppers terug te drijven maar pas rond 0.30 uur keerde de rust weer.

© ddl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer