In de verte is de torenkraan te zien.
Volledig scherm
In de verte is de torenkraan te zien. © Jelle Houwen

Rampenplan enkele uren van kracht in Nieuwpoort: torenkraan dreigde om te vallen, bewoners mogen terug naar huis

StormIn de kustgemeente Nieuwpoort is het gemeentelijke rampenplan zondagavond afgekondigd omdat een torenkraan dreigde om te vallen door de hevige wind. Omstreeks 21 uur werd het rampenplan opnieuw opgeheven, nadat experten de burgemeester hadden verzekerd dat er geen risico is. Op dat moment waren al zo'n 50 mensen geëvacueerd.

15 reacties

  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Inderdaad moet een kraan zich kunnen meedraaien met de windrichting, anders is het echt gevaarlijk. Doch er is een vertragen op zodat ze niet begint rond te spinnen in het wild, en daar lag net het probleem! Door deze ongecontroleerde rotatiebeweging kan ze ook omvallen.
  • Dirk Schautteet

    6 jaar geleden
    Jaren lang bouw gewerkt, zelfs als kraanman, kraan wordt ALTIJD losgezet opdat de kraan kan meedraaien met de wind. Weeral veel commotie om niks.
  • Patrick Rasschaert

    6 jaar geleden
    volgens de reactie zijn er hier weer veel specialisten. Het rampenplan werd afgekondigd omwille van de veiligheid en er waren kraantechnici aanwezig. Indien er iets zou gebeurd zijn zonder tussenkomst van brandweer of burgemeester was het kot te klein.
  • Christian Deckers

    6 jaar geleden
    Toch mooi als een burgemeester als de grote redder bij dreigend onheil zich kan profileren op de rug van een aannemer... die helemaal niets te verwijten valt! Hou je hart maar vast als er echt iets ernstigs voorvalt, ik betwijfel of Nieuwpoort daar tegen opgewassen zal zijn.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Word het niet pas gevaarlijk als de kraan niet meer kan ronddraaien,dacht dat ze na een werkdag altijd losgezet moest worden zodat ze kan meedraaien met de wind
  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen