Eva (23) overleden na tragisch ongeval: "Ik riep nog dat ze voorzichtig moest zijn"

© tlg

© aft

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een tragisch ongeval heeft het leven gekost aan de 23-jarige Eva Meiresonne uit Sijsele bij het West-Vlaamse Damme. Haar auto werd vrijdag even na 7 uur aangereden door een vrachtwagen langs de N49 in Maldegem. De jonge vrouw overleed ter plaatse. “Ze laat een grote leegte na”, klinkt het.

Tim Lescrauwaet

“Alles leek heel normaal vrijdagmorgen”, zegt de mama van Eva, Veronique Stevens. “Zoals elke ochtend zaten we samen aan de ontbijttafel. Ik had nog ‘wees voorzichtig’ geroepen toen ze vertrok. Even later hoorde ik op de radio dat er een zwaar ongeval gebeurd was op de N49. Maar toen ging ik er helemaal nog niet vanuit dat Eva daarbij betrokken zou zijn. En dan stond plots de politie hier voor de deur. Verschrikkelijk is het.”

Naar het werk

Mama Veronique Stevens kan haast niet geloven dat haar dochter Eva Meiresonne (23) er niet meer is. Het gezin zit in zak en as na het zware ongeval dat de jonge vrouw het leven kostte.

Eva was vrijdagochtend even na 7 uur op weg naar haar werk in Zeebrugge. “Ze nam altijd de N49. Om de drukte van de Brugse ring te vermijden. Ze had al vijf jaar haar rijbewijs en kende de baan daar ook heel goed”, zegt mama Veronique.

Maar amper enkele minuten na haar vertrek thuis ging het toch gruwelijk mis. Bij het opdraaien van de drukke E34 reed een Poolse vrachtwagenbestuurder haar in de flank aan. De kleine Nissan Pixo werd tientallen meters meegesleurd met de vrachtwagen.

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, maar konden niet verhinderen dat Eva ter plaatse overleed.

“Ze was in de fleur van haar leven”, zegt papa Marc. “Het is echt niet te vatten. Eva was stil en rustig, in tegenstelling tot haar jongere zus Bo. Ze concentreerde zich vooral op haar werk en woonde nog bij ons thuis. Het gemis is enorm.”

Rijbewijs ingetrokken

Marc en Veronique gingen vrijdagochtend persoonlijk hun andere dochter - die in Gent studeert - verwittigen. Ook voor haar kwam het nieuws heel hard aan. “Ik kon me simpelweg geen betere zus voorstellen”, zegt het 17-jarige meisje.

Om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan stelde het parket een verkeersdeskundige aan. Volgens de politie was het een klein mirakel dat er geen andere voertuigen bij de klap betrokken raakten. Het rijbewijs van de Poolse trucker werd wel ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen