Ze komen één keer per jaar naar Belgisch voetbal kijken en zelfs dan kunnen deze supporters zich niet gedragen

© if

Een grote groep Engelse supporters zorgde zaterdagavond voor moeilijkheden tijdens de voetbalwedstrijd van KSV Oudenaarde tegen Eendracht Aalst.

pd

De thuiswedstrijd van KSV Oudenaarde tegen Eendracht Aalst verliep niet zonder slag of stoot. De scheidsrechter moest de match zelfs even stilleggen en na het laatste fluitsignaal sneuvelden enkele reclameborden.

De amokmakers bleken Engelse supporters. Vandaag komt een expert langs om onze schade op te meten. Chris Laurent, secretaris van KSV Oudenaarde, licht toe waarom de Engelsen de thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst bijwoonden.

“Een supportersclub van Aalst is verbroederd met een Engelse club en die Engelse supporters komen elk jaar op 11 november naar ons land om een wedstrijd van Aalst bij te wonen. Met drie bussen, samen goed voor zowat 150 Engelsen, kwamen ze naar Oudenaarde.”

“Sommigen waren al serieus boven hun theewater. Eén onder hen sukkelde zelfs in de Schelde en volgde dan maar in kletsnatte kleren de wedstrijd.”

Administratief aangehouden

“Op een bepaald moment gooiden ze rookbommetjes en staken Bengaals vuur af. Daarop besliste de scheidsrechter om de wedstrijd stil te leggen. Onze stewards konden samen met de politie de gemoederen bedaren. Twee Engelsen werden administratief aangehouden. Na een vijftal minuten schorsing werd de match hernomen.”

“Maar na het laatste fluitsignaal was het hek van de dam. De Engelsen bestormden massaal het veld en daarbij werden een aantal reclameborden aan diggelen getrapt. Het was wel snel weer rustig. De politie heeft de supportersbussen tot in Zwalm geëscorteerd. Het bestuur van Eendracht Aalst heeft ons wel verzekerd dat onze schade op de Engelse supportersclub zal worden verhaald.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen