Dirk De Wachter.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Wachter. © Eric de Mildt

Psychiater Dirk De Wachter: "Je kan het gedrag veroordelen, maar je moet de mens daarom niet uitspuwen"

Is de slinger van #metoo te ver doorgeslagen? Verschillende bekende namen spraken afgelopen weekend hun bezorgdheid uit over heksenjachten, mediaprocessen en schandpalen. Ook psychiater Dirk De Wachter is bezorgd, maar tegelijk optimistisch: "Ik denk dat het seksuele spel alleen maar plezanter kan worden. Omdat we ons beter gaan vergewissen of het wel wederzijds is." 

18 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Wat mij het meest verwonderd is dat er geen eerste fase is geweest waarbij BDP duidelijk gemaakt wordt dat wat hij bezig was grens overschrijden gedrag was. Het lijkt mijn eigenaardig dat je iets jaren laat duren en dan ineens zware maatregels neemt, gezien het hier niet over verkrachting of aanranding ging, want dat veranderd de zaak natuurlijk.
  • Chris Hom

    6 jaar geleden
    De titel van dit artikel is een waarheid als een koe! De situatie rond Bart De Pauw is een echt mediacircus geworden en ondertussen wordt er niet meer gesproken over het onderzoek naar de Bende van Nijvel en over de vluchtelingencrisis! Vrouwen/mannen die seksueel getinte smsjes ontvangen, gelieve geen jaren te wachten om te reageren!
  • Felix Petri

    6 jaar geleden
    Een hoge dunk heb ik nooit gehad van psychiaters, en deze helpt dit beeld niet echt de goede kant op. Leg maar eens uit hoe je het een los van het andere kunt zien, ehhh wel in mensen taal.
  • Rachida ouamari

    6 jaar geleden
    Dirk, hou zelf eens op met de flamboyante BV te spelen en hou je eens bezig met Lovenjoel
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    BDP is zoals zoveel politiek correcte BV's : de grenzen opzoeken voor wat sociaal aanvaardbaar is, en af en toe er eens over gaan moet kunnen, zo zitten die mensen in elkaar, kijk maar naar de meeste praatprogramma's en de onderwerpen die daar al lachend en grollend 'besproken' worden.