Bart De Pauw in het VTM Nieuws van 10 november.
Volledig scherm
Bart De Pauw in het VTM Nieuws van 10 november. © VTM

Tijdlijn: zo ontvouwde de zaak-De Pauw zich

Vlaanderen ontplofte zowat toen Bart De Pauw afgelopen donderdag in een videoboodschap bekend maakte dat de VRT hem na een samenwerking van dertig jaar aan de deur heeft gezet. Na die aankondiging ging het snel: een verdeeld Vlaanderen nam het op voor de televisiemaker ofwel nam hem zijn gedrag, waar op dat moment nog amper iets over bekend was, kwalijk. Inmiddels weten we dat het om vulgaire sms'en en stalking gaat, is er een huiszoeking bij de VRT geweest, vrezen de vrouwen die de meldingen deden voor hun anonimiteit en is er een gerechtelijk onderzoek geopend. Wij zetten de gebeurtenissen van de afgelopen dagen voor u op een rij in een overzicht.

10 reacties

  • Lies De Vuyst

    6 jaar geleden
    Met alle respect voor de slachtoffers maar als ik klacht zou moeten neerleggen tegen elke man dat mij-al dan niet expres- ergens aanraakt, flirterige aanspreekt of een ongepaste opmerking maakt dan ben ik een dikke week bezig met klachten neer te leggen.
  • sophie accou

    6 jaar geleden
    Waarom anoniem blijven, belachelijk van die vrouwen. Hebben ze zelf iets te verbergen?
  • Stijn Lampo

    6 jaar geleden
    Ik geloof Bart. Ik geloof dat ie het allemaal niet zo bedoelde en gewoon onnozel deed. Ik heb van mezelf pas recent geleerd dat ik soms dingen kan zeggen die kwetsend kunnen overkomen zonder dat ik het zelf besef, en het is ook helemaal mijn bedoeling niet om iemand te kwetsen of boos te maken. Misschien is dit met BDP ook zo. En als je geen concrete inzage hebt van wie het is en wat je hen gestuurd hebt weet je inderdaad niet wat je fout hebt gedaan.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Leest men dit overzicht, dan is het duidelijk, dat Bart De Pauw alles probeert om zijn vel te redden. Hoe zal het verder gaan? Waarom zegt de Antwerpse politie, dat het dossier eerst wat blijft rusten, tot het in gang wordt geschoten? Er moet eerst rust komen, stelt de politie! Doet ze dat met andere zaken ook? Wat is de rol van Bart De Wever? Wil hij De Pauw bij VTM? Daarom vertragen?
  • Erby Herman

    6 jaar geleden
    Van VRT naar een andere zender zal ik kijken, gedaan met VRT.....