BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Te weinig vrachtwagenchauffeurs: sector experimenteert met gratis rijbewijs

Een rijbewijs voor een vrachtwagen halen, kost je al snel 4.000 tot 5.000 euro. En dat terwijl vrachtwagenchauffeur stilaan een knelpuntberoep is. De sector smeekt om goed opgeleide bestuurders, maar de vacatures geraken niet ingevuld. In Limburg komt er nu een experiment met een gratis opleiding, zo weet de VRT.

34 reacties

  • De Keyser Nathalie

    6 jaar geleden
    wil dolgraag aan de slag als chauffeur maar overal vragen ze uittreksel uit strafregister en zodra ik dit laat zien word ik geweigerd terwijl er niets is wat ik liever wil.maar kennelijk zijn er geen mensen die iemand een kans willen geven die de motivatie heeft en de passie het verleden is het verleden iedereen maakt stommiteiten maar enkelen zien hun fouten in en verdienen een kans op een toekomst .de keyser johnny
  • Bart Ongena

    6 jaar geleden
    Heb zelf meer dan 20 jaar trucker geweest zowel binnen als buitenland, het is een mooi beroep en als je goed oplet kun je nog goed jou boterham verdienen. Nu ben ik mindervalide door een hersentumor en bovenop een hersenbloeding, maar ik leef nog alleen spijtig dat ik niet meer mag rijden met een truck want het jeukt nog ongelooflijk als ik een trucker inhaal met de wagen, maar mijn medische schifting zegt nee.
  • Peter Collard

    6 jaar geleden
    Ik wil mijn geld terug
  • Kurt Ottevaere

    6 jaar geleden
    Alsof T nog niet erg genoeg is da driekwart van de automobilisten precies zijn rijbewijs in n tombola gewonnen heeft!!!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Men moet al goed gek zijn om zelf 5000 euro te investeren in een rijbewijs om dan tegen een hongerloon in een zwaar beroep te gaan werken. Dan nog voortdurend onder druk gezet worden om te sjoemelen met rijtijden en andere zaken. Als je wat ouder wordt gedumpt voor een nieuw jonger naïef slachtoffer.