Hartverwarmende comfortfood in dit herfstweertje: pittig gevulde koolrabi
Als het weer ons niet gelukkig maakt, zorgen we ervoor dat wat op ons bord ligt dat wel doet. Koolrabi in de hoofdrol bestrijdt met haar vitamines dat herfsthumeur, en vul je ze met pittig gehakt, tomaten, rozijnen en ander lekkers, dan creëer je de ultieme comfortfood. Buikje-vullend, smaakpapil-prikkelend, hartverwarmend!
Wat heb je nodig?
4 grote of 8 kleine koolrabi
350 g boerengehakt
2 el pijnboompitten
4 tomaten, in blokjes
2 el gehakte munt
2 el peterselie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
200 g gekookte rijst
2 el rozijnen
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Snij de stengels van de koolrabi’s. Kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Kook de rijst gaar.
2. Snij een hoedje van de koolrabi’s en hol ze uit met een koffielepel tot op 1 cm van de rand. Snij het vruchtvlees fijn.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer er de rozijnen en het vruchtvlees van de koolrabi’s onder. Zet het vuur uit en meng er de rijst, de tomatenstukjes, de munt, de peterselie en de pijnboompitten onder. Kruid met peper en zout.
4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul de koolrabi’s met de rijstmengeling en zet er de hoedjes op. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in de oven. Bedruppel voor het serveren met wat olijfolie.
Zin in meer comfortfood? Probeer dan zeker onze papillot!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
Een plat dak kan zo veel meer zijn dan louter de overkapping van je woning. Als je er een klimaatdak van maakt, kan het namelijk ook deel van de oplossing zijn om de klimaatverandering tegen te gaan - of leefbaarder te maken. Wat dat concreet betekent? Bouwsite Livios vraagt het aan Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Livios
Tuinhuis plaatsen? Alles wat je moet weten over kosten, isolatie en beveiliging
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageeralfons verstraeten