© Photo News

Zeventiger uit Dilsen-Stokkem was krankzinnig tijdens brandstichting na familieruzie

De rechter oordeelde maandag dat een 71-jarige man uit Dilsen-Stokkem in staat van krankzinnigheid verkeerde toen hij in 2014 brand stichtte, inbraken pleegde en vernielingen aanbracht bij zijn familieleden na een ruzie over een erfenis. De man werd vrijgesproken.

ShDf

De zeventiger raakte in 2014 verzeild in een erfeniskwestie waardoor de gemoederen binnen zijn familie hoog opliepen. Op 8 april van dat jaar sloegen zijn stoppen door. Sindsdien terroriseerde hij zijn familieleden door onder andere met een ijzeren staaf de ramen van de voormalige woning van zijn schoonmoeder in te slaan. Op 24 april stichtte hij brand in de boerderij.

Boerderij

Een maand later zou de man opnieuw zwaar uithalen. Nadat hij een ander slachtoffer bedreigde met een zakmes. Hij smeet ook een baksteen door de voorruit van een tractor. “De deskundigen stelden na onderzoek vast dat de man lijdt aan een geestesstoornis”, zei de procureur eerder tijdens de behandeling van de zaak. Ook de rechter oordeelde dat de man krankzinnig was ten tijde van de feiten. Hij kreeg de vrijspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer