Salah Abdeslam.
Volledig scherm
Salah Abdeslam. © Belga

"Salah Abdeslam had na aanslagen in Parijs ontmoeting met neonazi's in Hongarije"

Aanslagen ParijsSalah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando dat de aanslagen van november 2015 in Parijs uitvoerde, zou enkele weken later in Hongarije een ontmoeting hebben gehad met neonazi's. Dat berichtte het Hongaarse nieuwsportaal "zoom.hu" vandaag althans onder aanhaling van bronnen binnen de regering in Boedapest, die niet genoemd wilden worden. Abeslam zou in januari 2016 samengekomen zijn met leden van het militante en extreemrechtse Hongaarse Nationale Front (MNA).

13 reacties

  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Beide groepen zijn uit op het destabiliseren van de wereld dus dit is best wel geloofwaardig. De ontkenners snappen niet dat een ideologie maar een weg is naar de macht, en niet het doel zelf.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De indoctrinatie- en geweldmethodes zijn bij beide toch erg gelijkend. Het nastreven van een monocultuur gezuiverd van alle anders denkenden ook. Tussen het Gott mit uns en Allah o Akbar zit ook niet zo veel verschil. Tijdens WOII kwamen de nazi's ook goed overeen met fanatieke islamieten in het Midden Oosten. En extreem rechtse neonazi's en Palestijnse terroristen waren in een nabij verleden ook goede vrienden.
  • tom moens

    6 jaar geleden
    Wel als ze willen dat we rechts (extreem rechts) worden. is DIT wel een goede tactiek..vind een donker getint iemand.. en maak ze zo zot om aanslagen te doen.. elke mens die die aanslagen ziet word rechtser en rechtser..well played..als het zo zou zijn
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Straks komt Sinterklaas en de Kerstman...moeten we dit echt geloven? Of is dit een spelletje van links om Abdeslam in dezelfde pot te krijgen als extreem rechts!
  • Geert Van den broeck

    6 jaar geleden
    Raar, is alsof de bloods en crips samen gaan eten met de kkk