Stad Brussel geeft 1.300 gratis cultuurtickets aan 65-plussers

De Stad Brussel stelt meer dan 1.300 gratis toegangskaarten voor culturele voorstellingen ter beschikking van de senioren van 65 jaar of ouder die hun woonplaats in de stad hebben. Het initiatief komt er in samenwerking met verschillende Brusselse schouwburgen en cultuurhuizen.

"Het Théâtre du Parc, het Théâtre des Galeries, het Théâtre des Martyrs, het Théâtre National, het Théâtre Les Tanneurs, de KVS, de Muntschouwburg, het Théâtre de Poche, de Brigittines, het Cultureel Centrum Rijke Klaren en BOZAR openen hun deuren in het nieuwe seizoen 2016-2017 voor 65-plussers en dit in nauwe samenwerking met de Stad Brussel. Er zal veel toneel, dans en opera te zien zijn" vertelt Karine Lalieux, Brussels schepen van Cultuur.

Het is een initiatief dat al acht jaar bestaat, maar de Stad Brussel wil het nu extra in de verf zetten. "Veel senioren zijn er nog niet van op de hoogte. Het heeft dus niets met de omstandigheden of de aanslagen te maken. Het aantal oudere personen dat naar de verschillende theaters komt, is zeker niet gedaald. Natuurlijk hopen we dat ze via dit initiatief daarna ook zelf kaartjes kopen", aldus Lalieux.

Voor iedere senior zijn er maximaal twee vrijkaarten in twee verschillende culturele plaatsen naar keuze. De ophaling en verdeling van de kaarten gebeurt in het Museum voor het Kostuum en de Kant in de Violetstraat.

Meest gelezen