© VIER

Wanneer Michel Van Den Brande nog straffer wordt dan Super Mario in ‘De Slimste Mens’

‘De Slimste Mens' moet dan misschien verder zonder Élodie Ouedraogo, de kijkers krijgen acteur Filip Peeters in de plaats. Die neemt het op tegen Katrin Lohmann en Björn Soenens. Een aflevering met opmerkelijke bekentenissen over koekoeken, spelletjes met Super Michel en opvallende botten.

mrra

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Aangekondigd als een goedlachse acteur, kregen we Filip Peeters te zien in de derde stoel van ‘De Slimste Mens’. Hij is bekend van onder andere ‘Salamander’, ‘Recht op Recht’, ‘De Hel van Tanger’ en ‘Loft’.

Het is niet de eerste keer dat we Filip Peeters in ‘De Slimste Mens’ tegenkomen. In het vierde seizoen zat hij al als deelnemer in de stoelen. Nu, twaalf jaar later, waagt hij opnieuw zijn kans. Al denkt hij dat hij nooit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zal kunnen zijn. Vroeger was hij nochtans een goede quizzer, maar nu heeft hij naar eigen zeggen “een geheugen als een zeef”.

© VIER

Wie zetelde in de jury?

Twee ervaren juryleden bundelen hun krachten. Philippe Geubels en Stefaan Degand zijn er klaar voor om iedereen te trakteren op een dubbele portie droge humor.

© VIER

Degand zet alvast zijn beste beentje voor met een ode aan Katrin. En dat klinkt zo:

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Filip Peeters koopt jaarlijks een veertigtal Mechelse koekoeken. Niet om ze gezellig in zijn tuin te laten rondlopen, maar om ze te slachten. “Dan steek ik die in mijn diepvries, dan heb ik elke week eentje om op te eten”, vertelt de acteur. “Ja gewoon. Ik doe dat met een trechter, hé!”

Wat was de grappigste vraag?

‘The Sky’ is dan toch niet ‘The Limit’ voor Michel Van Den Brande. In de vragenronde wordt de ondernemer echter de tweede Super Mario. Net echt:

Zijn vraag? “Wat zijn de meest gebruikte soorten champignons in de keuken?” Logisch, toch?

Wie was voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld?

Het scheelde geen haar of Björn Soenens was met de winst gaan lopen. Maar - zoals de regel het zegt - mocht hij maar twee keer gokken wat het jaartal was bij de geboorte van prins Albert van Monaco. Met amper één jaar ernaast, miste hij de laatste vijftig punten en eindigde hij met een score van 444. Katrin had nog maar de helft van het aantal seconden bijeengeraapt, namelijk 223. Filip daarentegen had 466 seconden. De nieuwkomer kon zo de titel voor minstens één dag in de wacht slepen.

© VIER

Hoe verliep de finale?

Katrin maakte geen schijn van kans tegen een strijdvaardige Soenens. Zijn teller stond nog maar op 187 seconden, toen hij haar kon afmaken met een vierde trefwoord over Jodie Foster. Een opvallend korte finale.

“Bijzondere slimme kandidaten. Ik ben minder slim. Maar wel sympathiek!” lacht ze nog. Maar helaas, het einde voor Katrin Lohmann.

Wie zien we dinsdag?

De actrice zal vervangen worden door Dina Tersago, de Vlaamse tv-presentatrice, actrice en model.

© VIER

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER