© rr

1.000 jobs in 6 jaar tijd: farmabedrijf uit Puurs zoekt deze maand alweer 100 nieuwe technici

Geneesmiddelenproducent Pfizer neemt alweer honderd nieuwe techniekers aan in Puurs. In de laatste zes jaar heeft de vestiging al duizend werknemers aangeworven.

christof willocx

De werkgelegenheidscijfers van Pfizer in Puurs ogen stilaan indrukwekkend. In 2010 werkten er 1.237 mensen in het bedrijf. Vandaag zijn dat er 2.100. Dat is een nettoaangroei van bijna 900 jobs. “Als je de vervangingen van werknemers die ons bedrijf verlaten meetelt, hebben we in de laatste zes jaar al duizend nieuwe mensen aangeworven”, zegt Jan Beumer, personeelschef bij Pfizer in Puurs. “In maart van dit jaar zochten we honderd nieuwe medewerkers. Het ging toen om technische mensen, maar ook om leidinggevenden, projectingenieurs, apothekers en laboranten. Die honderd mensen zijn inmiddels allemaal aangeworven.”

Vandaag zoekt Pfizer opnieuw honderd werknemers. “Het gaat om technici die een diploma elektromechanica, onderhoudstechnieker of automatisatie op zak hebben. Ze moeten onze machines technisch kunnen klaarmaken, onderhouden en herstellen”, aldus Beumer.

Om die honderd extra jobs in te vullen, organiseert Pfizer op 25 november in Puurs een jobdag. “De technische profielen die wij zoeken, zijn zeer gegeerd”, zegt Jan Beumer. “Wij doen met die jobdag een extra inspanning om nieuwe mensen te vinden. Sollicitanten krijgen dan een rondleiding en kunnen praten met mensen die de technische jobs vandaag al doen.”

De orders voor de spectaculaire groei van Pfizer in Puurs komen rechtstreeks vanuit het hoofdkantoor van de multinational in New York. “De vestiging van Pfizer in Puurs is de grootste productievestiging van ons bedrijf in Europa en we breiden steeds verder uit”, zegt Beumer. “Wij hebben in 2015 in Puurs bijvoorbeeld een nieuwe fabriek geopend voor de productie van vaccins tegen pneumokokken (bacteriën die longontstekingen veroorzaken, red.). Die vaccins worden vanuit Puurs aan ontwikkelingslanden geleverd. De Amerikanen weten intussen dat we de opstart van nieuwe fabrieken tot een goed einde kunnen brengen én dat er in België veel goed opgeleide medewerkers zijn. Daardoor halen we veel nieuwe projecten binnen.”

Kwaliteitslabel

Dankzij grote farmabedrijven als Pfizer, Janssen Pharmaceutica en Sanofi is België in Europa zelfs in absolute cijfers de tweede grootste exporteur van geneesmiddelen, na Duitsland. “Dat goede rapport kunnen we voorleggen dankzij de hoge kwaliteit van ons onderwijs, de flexibiliteit van onze werknemers, de jarenlange ervaring die farmabedrijven hier hebben opgebouwd én onze logistiek”, zegt Gert Verreth, woordvoerder van Essenscia Vlaanderen, de sectororganisatie van de farmabedrijven. “De geneesmiddelen die in België worden geproduceerd gaan via de havens of het vliegtuig naar het buitenland. De luchthavens van Zaventem en Bierset waren de eersten ter wereld die een kwaliteitslabel hebben gehaald om temperatuurgevoelige geneesmiddelen door de lucht te vervoeren. Dat zegt veel.”

Inschrijven voor de jobdag kan op www.pfizerzoektjou.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER