Windmolens naast de E19 in Loenhout.
Volledig scherm
Windmolens naast de E19 in Loenhout. © Laenen

Defensie vecht tegen windmolens, Tommelein teleurgesteld

Defensie scherpt de regels voor windmolens rond luchtmachtbasissen aan, terwijl Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) net wil dat ze worden versoepeld. Die laatste reageert not amused. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

12 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    en dat zit samen in de regering , ha,ha,ha, weer een Belgenmop.
  • Pedro Vanbesien

    6 jaar geleden
    Windmolens schenden het uitzicht van ons ooit zo mooie landschap.Dat het leger er zich tegen verzet, wel dit is om veiligheidsredenen en is terecht.Straks gaan ze als een een Tarzan van de ene windmolen naar de andere windmolen springen.
  • Eric De Graef

    6 jaar geleden
    Windmolens plaatsen bij een luchtmachtbasis of een andere luchthaven, lijkt inderdaad niet erg verstandig. Op termijn zullen windmolens op het land in Vlaanderen trouwens sowieso onmogelijk worden, door de steeds sneller stijgende bevolkingstoename.
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    Er zijn windmolens zonder wieken roterende, waarom daar er niet meer van plaatsen in bedrijfszones, geen slagschaduw. En meer in de bedrijfszones zoals grote parkings met zonnepanelen overspannen. Zoniet zullen de electrische autos op bruinkool (stroom aangekocht in duitsland) rijden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    In Belgie mag alleen dat waar de Staat beter van word ,inderdaad er zijn windmolens om op een dak te plaatsen zoals Ronny hier aanhaalt maar worden verboden omdat je dan volledig onafhankelijk kunt stroom opwekken en gebruiken en niet meer aan een net moet gaan hangen,dat is dan ook de reden van verbod terwijl het wel meer dan milieuvriendelijk is.