thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Grootschalig onderzoek naar diabetes om aantal patiënten terug te dringen

Samen met de Vlaamse overheid start de Diabetes Liga volgend jaar met een grootschalig bevolkingsonderzoek naar diabetes, naar analogie met de screening naar kanker. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Het moet het aantal nieuwe patiënten - in Vlaanderen zo'n 20.000 per jaar - terugdringen.

6 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Mijn grootvader werd 94 zonder enig medicament, en hij had de hoogste graad van suikerziekte. De uitleg van mijn specialist is dat hij veel geluk had. Wat een domme uitleg. Niettegenstaande ik minutieus zijn raadgevingen opvolg ondervind ik grote schommelingen;daarvoor heeft hij geen uitleg. Diabetes is geen exacte wetenschap volgens zijn uitleg.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Zit in de genen.Heb ook diabetes 2.Mijn moeder en grootmoeder had het .Qua voeding werd er heel hun leven gezond en matig gegeten.So what?Gaan ze weer een onderzoek doen om vast te stellen wat iedereen al weet?
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Diabetes is van alle tijden. Nu zijn er meer diabetespatiënten, maar ja, er zijn ook meer mensen natuurlijk en stijgt dat percentage ook wel, dat is heel normaal. Maar dat het moet aangepakt worden is ook nodig, een hypo krijgen is verschrikkelijk, dat gevoel ......... de pharma is reeds heel vergevorderd, maar wil men het wel genezen ?
  • Leo Bols

    6 jaar geleden
    En ondertussen blijven fabrikanten van melkproducten, vooral voor kinderen, 15 tot 17 % suiker in hun producten pompen... Sommigen doen er iets minder in, maar nog steeds dik boven de 10 %. Nochtans een item dat al eens aangekaart is.
  • Willy Scholaart

    6 jaar geleden
    allemaal zever, ben 66 jaar en heb ook diabetes type 2 mijn grootmoeder zaliger had ook diabetes en dat in de jaren 50 zal waarschijnlijk niet aan de voeding gelegen hebben want het waren boeren en aten wat ze zelf teelden.