© AP

Nasser Al-Attiyah rijdt komende Dakar-rally in een Toyota pick-up

De Qatarees Nasser Al-Attiyah, tweevoudig winnaar van de Dakar-rally door Zuid-Amerika (2011 en 2015), zal aan de editie van 2017 deelnemen met een Toyata pick-up met tweewielaandrijving. Dat maakte het Japanse automerk donderdag bekend.

De veelzijdige Al-Attiyah zal zich samen met zijn trouwe Franse copiloot, Matthieu Baumel, over zijn vroegtijdige uitschakeling willen zetten in de kwalificaties van het kleiduifschieten op de Olympische Spelen in Rio. Vier jaar terug veroverde hij in Londen nog olympisch brons in de skeet.

In de Dakar-rally zal hij een splinternieuwe Toyota Hi Lux Evo besturen voor het team van Gazoo Racing. Als teammaats krijgt hij de Zuid-Afrikanen Giniel de Villiers en Leeroy Poulter aan zijn zijde, die ook met een Japanse pick-up zullen rijden.

De 45-jarige Qatarees eindigde in 2016 als tweede, op 35 minuten van de Franse winnaar Stéphane Peterhansel (Peugeot). De overeenkomst van Al-Attiyah met Toyota zou gevolgen kunnen hebben voor het rallycircuit. Al-Attiyah is een bijzonder ervaren rallypiloot en Toyota zou volgend jaar zijn grote terugkeer in het WRC-kampioenschap willen vieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer