De Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog die voor de Belgische kust gevonden werd.
Volledig scherm
De Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog die voor de Belgische kust gevonden werd. © repro Proot / Onroerend Erfgoed

Gezonken WOI-duikboot voor onze kust geeft geheimen prijs

OostendeDe Duitse duikboot die onlangs werd ontdekt in Oostende is de UB29. Ontdekker en onderwaterarcheoloog Tomas Termote vond op de site sluitend bewijs. De ontdekking werd vandaag voorgesteld door Termote en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, in aanwezigheid van de Duitse ambassadeur in België, Rüdiger Lüdeking.

17 reacties

  • Lucie Vervaeke

    6 jaar geleden
    Verlinden, dat waren mensen die verplicht opdrachten uitvoerden.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Op Wikipedia staat alles over deze duikboot, en het aantal schepen dat ze doen zinken hebben etc. Zelf zou hij gezonken zijn door op een zeemijn te varen.
  • censor

    6 jaar geleden
    geen toeval van dat naamplaatje..de blauwdrukken zullen wel bestudeerd zijn en de duitse medewerking zal wel bepaald hebben waar ze moesten zoeken ..aan een torpedo- buis op de "casco'
  • censor

    6 jaar geleden
    de meest afschuwelijke situaties...Das Boot...claustrofobie van de bovenste plank, kleine ruimtes, opeengepakt, kwalijke geurtjes, genoeg om zot te worden 30 meter of meer onder zee, dagenlang onder water, die vochtigheid...die ping ! aarch!
  • Rudi Schalckens

    6 jaar geleden
    Welke geheimen?