Migranten in een detentiecentrum in Libië (10 oktober).
Volledig scherm
Migranten in een detentiecentrum in Libië (10 oktober). © REUTERS

VN: "EU medeplichtig aan onmenselijke behandeling van vluchtelingen en migranten"

De Verenigde Naties hebben scherpe kritiek geuit op het Europese beleid waarbij de Libische kustwacht wordt bijgestaan om vluchtelingenboten op de Middellandse Zee te onderscheppen. 

11 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Dat de VN dan consequent is en Merkel en de hele EU Commissie een proces aandoet in Den Haag met als aanklacht misdaden tegen de menselijkheid. Italië en Griekenland hebben al meer dan vijf jaar opgedraaid voor de economische vluchtelingen. De smokkelaars wrijven zich nog steeds in de handen door de Europese bestuurloosheid en incompetentie. Schengen is inmiddels ene dikke flop geworden. Duitsland had en heeft goedkope arbeidskrachten nodig. Waar draait het anders om?
  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Er was niemand die hen verplichtte hun land te verlaten en er is niemand die hen verbiedt terug te keren. Europa medeplichtig aan de onmenselijke behandeling ? Laat me niet lachen, het zijn de machtshebbers in de landen waaruit ze vluchtten die onmenselijk zijn. Ik laat me geen schuldgevoel aanpraten door één of andere domoor !
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Beste VN, die mensen zitten in Lybië en dat is in Afrika. Probeer eens te gaan zagen in Afrika om de boel daar op te lossen. De VN is gewoon een geldverslindend en zelfbedienend clubje van kritikasters geworden dat dringend eens moet beginnen nadenken over zijn taak en zijn acties.
  • jean-pierre hugelier

    6 jaar geleden
    wij kunnen hier gans Afrika niet opvangen. stuur ze gewoon terug. VN zou zich beter bezighouden met de dictators die deze landen leegzuigen.
  • Kris Boeie

    6 jaar geleden
    Weg met de VN!!! Jullie moete de vrede bewaren, maar jullie starte alleen oorlogen! 100% jullie fout