AFP
Volledig scherm
© AFP

Foetussen in stukken gehakt, vrouwen onthoofd,... Congo staat op de rand van humanitaire crisis

De Democratische Republiek Congo (DRC) staat op de rand van een humanitaire crisis. De internationale gemeenschap moet ingrijpen voordat de situatie erger wordt, zeggen hulporganisaties.

16 reacties

  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    En dan maar steeds de blanken beschuldigen van racisme, maar wat zwarten elkaar aandoen is nog veel erger. In Zimbabwe smeekt men trouwens dat de blanke boeren zouden terugkomen.
  • Jos Vaneerdewegh

    6 jaar geleden
    Is het daar eigenlijk al ooit op orde en in orde geweest; Het land is altijd ,GEPLUNDERD, geweest De bevolking heeft toch niks;
  • Veerle Ballegeer

    6 jaar geleden
    Onlangs een documentaire gezien over Congo op Discovery en ik kan het alleen maar eens zijn met Christine Laevers hieronder. Na de onafhankelijkheid waren de wegen en gebouwen prima in orde. Nu is het een zootje ongeregeld en geldt de wet van de sterkste . Een familielid van mij is daar 3 maanden gestationeerd geweest als militair en zag met eigen ogen in welke zakken onze sponsoring elk jaar verdwijnt...
  • Erwin Borloo

    6 jaar geleden
    Overbevolking is de oorzaak
  • Dominique Vandamme

    6 jaar geleden
    Pol II verbleekt in die hun schaduw. Congo is een samenraapsel van stammen en volkeren die eigenlijk niet bij elkaar horen. Enfin, ze hebben het land gecreëerd naar het beeld van België, misschien hadden ze dat juist niet moeten doen.