Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Voetbal, film of docu? Dit mag u niet missen op tv vanavond

Voetbal, film of docu? Dit mag u niet missen op tv vanavond
Beeld BELGA

Een avond voor de buis gepland? Dan bent u vast iets met onze tv-tips. De filmparel Arlington Road of liever de Rode Duivels? Een volledig overzicht vindt u hier.

België - Japan

Net als vier jaar geleden spelen de Rode Duivels in aanloop naar de wereldbeker opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan. Onder het toezicht van gewezen bondscoach Marc Wilmots gingen de Belgen toen met 2-3 onderuit in het Koning Boudewijnstadion. Vanavond vormt het Jan Breydelstadion in Brugge het decor voor deze aantrekkelijke oefenpot. Het wordt vooral uitkijken of Roberto Martínez ingrijpt na het defensieve geklungel tegen Mexico (3-3) afgelopen vrijdag en de kritische uitlatingen van Kevin De Bruyne op de tactiek.

Om 20.20 uur op VTM

Kinderen van de collaboratie

In deze documentairereeks getuigen de kinderen van Belgen die na de Tweede Wereldoorlog verdacht of beschuldigd werden van collaboratie met Nazi-Duitsland. De eerste aflevering was een enorm succes. Liefst 475.135 mensen keken naar de persoonlijke getuigenissen van kinderen van collaborateurs uit WO II. Uitzonderlijk, want het programma scoort daarmee even goed als Bevergem eind 2015. Ondertussen is Canvas bezig met een opvolger van de reeks. Kinderen van het verzet wordt volgend jaar geproduceerd.

Om 21.15 uur op Canvas

Arlington Road

Deze sterke thriller over samenzweringstheorieën, paranoia en terroristische dreigingen is vandaag relevanter dan ooit. Alleenstaande vader Michael Faraday raakt bevriend met zijn nieuwe buren Oliver en Cheryl Lang. Stilaan krijgt hij echter stilaan het vermoeden dat Oliver niet is wie hij zegt te zijn. Tim Robbins en Jeff Bridges geven een sterk staaltje acteerwerk weg, maar Joan Cusack steelt de show. Vooral het gedurfde einde zal nog lang blijven plakken.

Om 20.35 uur op Zes

Die huis

Eric Goens laat zijn gasten hun ziel blootleggen in een huis in Zuid-Afrika. Vanavond is Leah Thys te gast.

Om 20.40 uur op Eén

Behind Enemy Lines

Luitenant Chris Burnett is tijdens een geheime vliegmissie achter de vijandelijke linies in Bosnië terechtgekomen. De Bosnische Serviërs zetten alles op alles om de Amerikaan te elimineren. De keuze voor romcom-acteur Owen Wilson (Last Night in Paris) als onverschrokken actieheld is nogal vreemd, maar het helpt als je het geheel niet al te serieus neemt. 

Om 20.40 uur op CAZ