© Photo News

REACTIES. Vertonghen en Courtois: “We kwamen er niet aan te pas”

Na de zwakke partij tegen Spanje, die resulteerde in een 0-2 nederlaag, waren de reacties uiteraard niet positief. Iedereen beseft dat er nog veel werk aan de winkel is. Ook Jan Vertonghen zag dat de Belgen overklast werden.

rahe

“We waren niet slecht begonnen, de beginfase was ons beste gedeelte van de wedstrijd. We probeerden veel druk te zetten, maar kwamen er gewoon niet aan te pas. Spanje liep te makkelijk tussen onze linies, het is in balbezit de beste ploeg ter wereld. We wilden er veel fysiek tegenover zetten, maar kwamen er niet tussen. Dat is het niveau waar we naartoe willen werken. Het verschil in kwaliteit tussen de ploegen is niet te groot, maar vandaag speelde Spanje gewoon veel beter. We hebben wedstrijden als dit nodig om te groeien.”

Dinsdag volgt de eerste echte opdracht, in en tegen Cyprus. Vertonghen beseft dat het beter moet. “Wat ik mij herinner van twee jaar geleden, toen we met geluk wonnen, is dat het zware omstandigheden zijn. Slecht veld, hoge temperaturen, ... We zullen goed moeten zijn willen we daar winnen.

© BELGA

Courtois: “Niemand Duivel van de Match”

Ook doelman Thibaut Courtois was teleurgesteld over de prestatie van de Rode Duivels. Hij werd door enkele knappe saves wel verkozen tot Duivel van de Match. “Eigenlijk verdient niemand die trofee, na zo’n slechte wedstrijd. We misten scherpte en intensiteit, zetten geen druk zoals de trainer gevraagd had en waren slecht in balbezit. Spanje had veel de bal en wanneer wij konden tegenprikken, waren er te veel onverzorgde passes.”

De voormalige Europese en wereldkampioen maakte indruk op de keeper van Chelsea. “Het is de beste ploeg waar we de afgelopen twee jaar tegen speelden, maar dan nog moeten we beter kunnen. De concentratie was niet optimaal en we slaagden er niet in goed uit te voetballen. Dat is tijdens de wedstrijd moeilijk op te lossen, tegen een ploeg die er kort opzit. Vanaf morgen gaan we opnieuw een hecht team moeten vormen”, aldus Courtois.

© REUTERS

Na de wedstrijd had onze nationale doelman een onderonsje met Diego Costa, die sterk inviel voor de geblesseerde Alvaro Morata. “Hij kwam me zeggen dat hij de wedstrijd deed kantelen”, aldus Courtois. “Het is een uitstekende aanvaller. Zijn mentaliteit is soms die van een smeerlap, maar het is een topspits.”

Uitgefloten

De Rode Duivels werden na het laatste fluitsignaal uitgefloten door het publiek, iets wat op eigen veld niet snel gebeurt. “Dat kwam aan”, bekent Courtois, die evenwel begrip kan opbrengen voor de reactie van de fans. “Het is de ontgoocheling van een tegenvallend EK en dan nog een zwakke partij tegen Spanje. Ik heb er begrip voor, al hebben we hun steun nu meer dan ooit nodig. Hopelijk kunnen we de volgende thuismatch laten zien dat we ervoor gaan en krijgen we ze opnieuw achter ons.”

Meunier: “Leken wel debutanten”

Verdediger Thomas Meunier vond dat de Rode Duivels simpelweg overklast werden. “Bij wijlen deden de Spanjaarden ons op debutanten lijken”, vond verdediger Thomas Meunier. “Zij hebben automatismen die wij niet hebben. We moeten daaraan werken. Het maakt het verschil tussen deze twee elftallen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer