Republikeins senator Bob Corker zit de Commissie voor. Hij beschuldigde Trump er vorige maand van de VS "op een pad naar Wereldoorlog III" te leiden.
Volledig scherm
Republikeins senator Bob Corker zit de Commissie voor. Hij beschuldigde Trump er vorige maand van de VS "op een pad naar Wereldoorlog III" te leiden. © AFP

Mag Trump nucleaire macht in handen hebben? Hoorzitting in Amerikaans Congres aan de gang

Verenigde StatenVoor het eerst in meer dan veertig jaar onderzoekt het Amerikaanse Congres de bevoegdheid van de president om een nucleaire aanval te lanceren. "We maken ons zorgen omdat de president zo onstabiel is, en zijn besluitvorming zo wereldvreemd", zegt Democratisch senator Chris Murphy.

10 reacties

  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    Het zijn toch altijd de Amerikanen die voor alles in de bres moeten springen. We mogen zeer content zijn dat ze er zijn, of we hadden allemaal met een slaap kleed rond gelopen. En ja hij is een mafkees maar hij zegt op zijn minst waaar het op staat. Wijs ventje die trump !
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Stupide afvraging of TRUMP de nucleaire amerikaanse oorlogsvoorraad alleen in zijn macht mag hebben. Het dient uiterasrd te zijn de PRESIDENT vd USA
  • Dirk De Leu

    6 jaar geleden
    Het feit alleen al dat een enkeling het lot van de wereld in handen zou hebben, is ronduit hallucinant! Elke weldenkende persoon weet dat zoiets helemaal niet mag en een gigantisch risico inhoudt. Zoiets kan de niemand toch tolereren? Het menselijke brein is een beetje als een computer. En iedereen weet dat die slechte karakters hebben en uitermate onbetrouwbaar zijn. Nog erger dan schoonmoeders! En dat is eigenlijk helemaal géén grap...
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Voor de inzet van conventionele militaire krachten heeft Trump de goedkeuring van het Congres nodig, maar de nucleaire macht ligt enkel en alleen in zijn handen": dat is toch niet te geloven! Dus één idioot kan de wereld verwoesten? Dat ze hem dan die "football" maar afpakken als hij ooit de kolder in de kop krijgt!
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Edmond, dat heb je goed samengevat. Ik lees anderen die nog met de voeten op de grond moeten komen. Dat ze voor ministers en presidenten eerst een profiel vereiste maken en een ingangsexamen plaatsen. Dan kunnen we dit soort toestanden vermijden.